IT Factory genopstår efter konkurs

Internationale investorer har købt alle aktiviteter ud af IT Factorys konkursbo, og Lotus Notes-udvikleren genopstår nu uden de store forandringer. Administrerende direktør Stein Bagger lover dog, at selskabet om få måneder vil offentliggøre en revolutionerende strategi.

Den danske Notes-udvikler IT Factory har igen formået at overleve et truende kollaps og genopstår nu efter at internationalt baserede investorer har købt alle aktiviteter ud af selskabets konkursbo.

IT Factory gik ellers konkurs for to måneder siden - et år efter hovedinvestoren 2M Invests konkurs. Samtlige 50 medarbejdere stod til fyring, men de fleste af dem er nu tilbage i firmaet.

Også administrerende direktør, Stein Bagger, fortsætter, mens den tidligere CSC- og EDS-direktør Asger Jensby bliver ny bestyrelsesformand.

Nye aftaler snart på plads

- Selskabet er oppe at flyve igen, og om to måneder er vi klar med nogle nye aftaler, som er ret revolutionerende, siger Stein Bagger til Computerworld Online.

Han vil ikke sige meget om den nye strategi, men røber, at den nuværende globale og økonomiske situation kræver, at selskabet griber tingene anderledes an.

- Vi har afprøvet strategien i Centraleuropa og USA, og de aftaler skal vi nu have lukket, siger Stein Bagger.

Det er anden gang, at IT Factory er startet på en frisk. Sidste år parkerede IT Factory en milliongæld i selskabet Oldco, der skulle få penge, når det nye IT Factory fik overskud. Det endte i stedet med konkursen for to måneder siden.

I den seneste rekonstruktion er alle forbindelser til det gamle IT Factory og Oldco kappet, oplyser Stein Bagger. Kreditorerne, der blandt andet tæller Amagerbanken, er dermed endegyldigt gået glip af deres penge.

- Hvis vores investorer skulle skyde penge i det, ville de ikke have relation til det tidligere selskab, siger han.

Stein Bagger mener faktisk, at konkursen ikke har haft den store indflydelse på IT Factory.

- Butikken har givet overskud siden januar 2002, og 80 til 90 procent af vores omsætning kommer fra eksport, så vi er ikke særligt berørte af den situation, som vi har været i. Der har været en down-periode, hvor kunderne ikke kunne få den service, de skulle have, men vi er heldige, at det er foregået i sommerperioden, siger han.

IT Factory blev stiftet i Danmark i juli 1997 med det formål at udvikle software til Lotus Notes/Domino-platformen. Siden er også produkter til Microsoft Exchange kommet til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere