Artikel top billede

Fem grunde til at vælge Google Chrome på arbejdet

Det er tid til at overveje, hvilken browser din virksomhed er bedst tjent med.

Læs også:

Firefox får smæk - Chrome er nu næststørst i verden

Computerworld News Service: Googles browser Chrome har ifølge webanalysefirmaet StatCounter for første gang på globalt plan overhalet Firefox og er nu verdens anden mest populære browser kun bag Microsofts Internet Explorer.

Derfor er det nu på sin plads at spørge, hvad det er, der gør Chrome så populær, og om din virksomhed burde bruge Googles browser?

Google forestiller sig, at vi alle, heriblandt erhvervslivet, skal gøre alt via browseren, og arbejder på at gøre det muligt.

Selskabet udvikler samtidig styresystemet Chrome OS, som gør det muligt for Googles netbook-lignende bærbar, Chromebook, at køre på, hvad der ser ud til blot at være en browser.

Google tilføjer konstant nye funktioner, der gør selskabets browser mere sikker, hurtigere og lettere at bruge. De fleste af disse funktioner findes også i andre browsere, men det unikke ved Chrome er, at den inkorporerer dem alle sammen. Her får du de fem vigtigste grunde til, at din virksomhed bør bruge Google Chrome.

1. Sandkassen

Det såkaldte sandboxing sørger for, at det, der foregår i ét browserfaneblad, ikke kan påvirke andre faneblade, fordi hvert faneblad kører som separate processer.

Det er i praksis ligesom at have skilt de forskellige faneblade ud som individuelle programmer, der ikke kan kommunikere med hinanden. Det hjælper til at forhindre installationen af malware, hvilket er afgørende for at beskytte mod, at hackere opnår adgang til virksomhedens data. Det betyder som regel også, at faneblade, der crasher, ikke påvirker andre faneblade, hvilket kan være tidsbesparende ved at sikre mod tabt arbejde.

2. Automatisk opdatering

Ligegyldigt hvor omhyggelige programmørerne har været, så vil al software indeholde fejl, og nogle af disse fejl kan gøre softwaren usikker. For at minimere, hvor lang tid der bruges på at lukke sikkerhedshullerne, har Google sørget for, at Chrome automatisk opdaterer sig selv i baggrunden.

Det reducerer ikke alene risikoen for, at hackere udnytter et sikkerhedshul i softwaren, men giver dig de nyeste funktioner, så snart de bliver tilgængelige.

3. Sikker browsing

Internettet er et farligt sted med malware og phishing som to af de mest udbredte trusler. Google sporer websites, som mistænkes for at være farlige, og hvis du aktiverer beskyttelse mod phishing og malware, vil Chrome vise en advarselsmeddelelse, inden du besøger et mistænkeligt website.

Dette er endnu en foranstaltning, der hjælper til at forhindre, at skadelig software gør din computer sårbar for angreb udefra. Funktionen hjælper desuden til at forhindre, at virksomhedsrelaterede login-oplysninger falder i forkerte hænder.

4. Hastighed

En af Googles vigtigste målsætninger med Chrome var at forbedre browsernes hastighed, og Chrome bliver da også hele tiden hurtigere.

Mange af forbedringerne drejer sig om ydelsen af JavaScript, som driver mange af Googles services. For virksomheder, der anvender Google Apps, betyder det, at Chrome generelt vil være den hurtigste og mest pålidelige browser til arbejdsrelaterede formål.

5. Fleksibilitet

Firefox' store katalog af udvidelser er en af grundene til browserens succes. Chrome tilbyder dog også et stort antal udvidelser via Chrome Webshop.

Udvidelserne giver mulighed for at udbygge sin browsers funktionalitet. Webbaserede services fra eksempelvis Google, Evernote eller StumbleUpon anvender Chrome-udvidelser for at integrere deres websites tættere med browseren.

Muligheden for at installere, slå til og fra samt afinstallere udvidelser af Chrome uden at skulle genstarte browseren sparer ikke alene tid, men udvidelser såsom Context gør dig også i stand til at slå hele grupper af udvidelser til og fra afhængig af, hvad du har brug for på ethvert givent tidspunkt.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Firefox får smæk - Chrome er nu næststørst i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital