Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google, som er en af de mange it-arbejdspladser i Silicon Valley, har spændende ting i haven.
Foto Katy Raddatz (Foto: Katy Raddatz / Katy Raddatz)

12 ugers eksperthjælp i Silicon Valley for 100.000 kroner

Iværksætter-program skal give 10 it-virksomheder mulighed for at slå igennem internationalt. Men der skal penge på bordet, hvis man vil lege med.

Læs også:

På kursus i USA: Sådan får du penge til dine it-drømme

I forrige uge blev der åbnet for tilmeldinger til et nyt iværksætterprogram, der giver lovende it-virksomheder en chance for at få udnyttet deres potentiale.

Programmet, SCALEit, sender i marts 2012 10 danske virksomheder på et 12-ugers forløb i det amerikanske it-mekka Silicon Valley.

Her vil danske og amerikanske rådgivere stå klar til at arbejde intensivt med deltagerne. Håbet er, at nogle af virksomhederne vil udvikle sig til globale vækstvirksomheder.

"Vi går efter virksomheder, som er kommet ud over startfasen. Det første SCALEit-program var mere rettet mod iværksættere med ild i øjnene og i en tidlig fase. Nu går vi efter de mere etablerede," siger Søren Therkelsen, medstifter af programmet.

Det koster 100.000 kroner at deltage i version to af SCALEit.

Mentorer og venturepenge

Søren Therkelsen forestiller sig, at deltagerne vil have mellem fem og 25 ansatte, men han vil ikke lukke nogen ude, bare fordi de har lige knap fem eller lidt mere end 25 medarbejdere.

Derudover skal virksomhederne være mellem et og tre år gamle og have et produkt eller flere på hylden. Altså lidt mere konsoliderede end start ups generelt.

"Med SCALEit søger vi netop at stille alle de ressourcer, mentorer, feedback, investorer og netværk til rådighed, der kan gøre virksomheder skalerbare og løfte dem op i en global liga," udtaler Lene Sjørslev Schulze, rådgiver hos Innovation Center Denmark og medstifter af SCALEit.

Målsætningen for programmet er, at de deltagende virksomheder gennem vejledning, workshops, feedback, events og individuelle mentortimer får en levedygtig strategi for det amerikanske marked, bliver attraktive investeringsobjekter og får de første møder med potentielle investorer, partnere og kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere