Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Se hvornår Android 4.0 (måske) kommer til din mobil

Der er stor forskel på, hvor gode mobilproducenterne er til at opdatere deres Android-mobiler. Se her, hvornår det nye Android 4.0 kommer på din telefon.

Læs også:

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne

Mobilplatformen Android er ikke bare Android.
 
Der er en lang række forskellige versioner af styresystemet, og nogle producenter er betydeligt bedre end andre til at opdatere platformen på deres telefoner.

Det betyder, at du som Android-ejer ikke kan være sikker på, at din telefon har den nyeste software og funktioner.
 
Den nyeste version af Android er version 4.0, også kendt som Ice Cream Sandwich, men indtil videre er den kun at finde på mobilen Galaxy Nexus, der er udviklet i et samarbejde mellem Google og Samsung.

Endnu er det et noget mudret billede, hvilke telefoner der bliver opdateret, ligesom det også er uklart, hvornår de bliver det.
 
Sparsomt med oplysninger
Teknologi-mediet Techradar.com har gennemgået fem af verdens største Android-producenters udmeldinger i forhold til Ice Cream Sandwich.
 
Verdens største producent af smartphones, sydkoreanske Samsung, har været meget sparsommelig med informationer om, hvorvidt selskabet opdaterer sine Android-mobiler til version 4.0. Indtil videre har koreanerne kun meddelt, at Nexus S bliver opdateret. 

Opdateret: Samsung oplyser ifølge SamsungTomorrow.com tirsdag, at den stærkt sælgende Galaxy S II vil blive opdateret med Android 4.0 inden april. 

Motorola har ligeledes kun sat navn på én telefon, som producenten opdaterer.

Selskabets topmodel Razr, der blev lanceret i sidste måned, får den fjerde udgave af Android, mens intet andet er meldt ud.
 
HTC, der blandt andet sendte HTC Sensation på gaden i maj, opgraderer til Android 4.0 på modellerne Sensation, Sensation XL, Sensation XE og EVO 3D "tidligt i 2012."
 
Derimod skal ejere af HTC-telefoner ikke regne med, at modeller før Sensation bliver opgraderet til den nyeste Android, skriver Techradar.com.
 
Sony Ericsson er et af de selskaber, som har meldt klarest ud. Alle Xperia-mobiler sendt på gaden i 2011 får Ice Cream Sandwich installeret. Selskabet har ifølge Techradar.com udtalt, at "vi arbejder på at forene vores nuværende Xperia-oplevelse med de nye funktioner i Android 4.0". Det betyder muligvis en opdatering i marts 2012.
 
LG har sendt smartphones som Optimus Black, Optimus 2X og Optimus 3D på markedet tidligere i år, og de tre nævnte vil alle blive opdateret. Men hvordan og hvornår har selskabet endnu ikke oplyst.
 
Slækker på opdateringer
Producenterne af Android-mobiler er tidligere blevet kritiseret for at slække på opdateringerne.

Bloggeren Michael Degusta lavede i oktober en oversigt over, hvor gode producenterne var til at opdatere mobilerne.

På Michael Degustas blog fremgår det, hvordan producenterne har undladt at opdatere softwaren i telefonerne.

Derimod har Apple ladet kundernes ældre iPhones blive opdateret, når den nyeste version af iOS er udkommet.

Læs også:

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere