Artikel top billede

Kommune kritiserer KMD's priser: "Simpelthen ublu"

Omkostninger ved at skifte ERP-system lå for en kommune i millionklassen. KMD skulle blandt andet have penge for data-arbejde.

Hos Viborg Kommune har det kostet mange penge at gå fra et såkaldt debitor- og lønsystem leveret af KMD til at få det leveret af henholdsvis Fujitsu og Silkeborg Data.

Historien bag er, at kommunen blev nødt til at betale 800.000 kroner for at få sine egne data ud fra KMD.

Og så blev man mere eller mindre påtvunget en projektleder fra KMD til 225.000 kroner for at sikre, at kommunen ville få sine data til tiden.

Det fortæller Viborg Kommunes økonomi og løn-chef, Jørgen Bach, til Computerworld.

"Jeg synes simpelthen at det er ublu," siger han.

1.025.000 kroner

Han forklarer at de 800.000 kroner til KMD alene er betaling for at få fat i kommunens egne data, Hertil kommer, at kommunens nye leverandører efterfølgende skal integrere data i de nye systemer.

I samme omgang blev kommunen kraftigt anbefalet at købe en konsulent fra KMD, der skulle være projektleder i et antal timer, der har kostet kommunen 225.000 kroner.

Ellers kunne vi ikke regne med at få vores data til den aftalte tid, oplyser økonomichefen fra Viborg Kommune.

Viborg Kommune er i øvrigt nævnt i en nylig rapport fra Udbudsrådet, der belyser omkostningerne ved at gå i udbud.

Her berøres også kommunens udgifter ved skifte af ERP-systemer.

Læs reaktionen fra KMD senere her på Computerworld.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere