Artikel top billede

Sådan vil Firefox lammetæve Googles Chrome

Mozilla har lagt en klar strategi for, hvordan Firefox skal vinde over Chrome.

Computerworld News Service: Det nyeste version af Mozillas Firefox er vendt tilbage til temaet med forbedret ydelse med et boost for JavaScript-hastigheden på mindst 30 procent.

Det er knapt nok seks uger siden, verden fik adgang til Firefox 8 via selskabets 'rapid-release schedule,' men version 9, som netop er gået i beta inden udgivelsen i næste uge, fortsætter browserens udvikling med en række skjulte forbedringer.

Den vigtigste er tilføjelsen af såkaldt 'type inference'-teknologi til Firefox' SpiderMonkey JavaScript-maskine.

10 procents forbedring

Det vil give en stor forbedring på hjemmesider med meget JavaScript, men efter at have gennemført en benchmark med Sunspider fandt vi ud af, at det dog knapt nok svarer til en 10 procents forbedring i forhold til version 8.

Den dyreste og mest spektakulære måde at forbedre computer-intensive aktiviteter som JavaScript på på en pc er stadig at købe en kraftigere CPU.

De fleste andre forbedringer er marginale for alle undtagen Apple-brugere, som får bedre understøttelse af temaer og to-finger swipe-navigation til OS X Lion.

I forhold til JavaScript så får udviklerne nu desuden mulighed for at sende forespørgsler til Do Not Track-status og forbedret support af HTML5, CSS og MathML.

Betydelige udfordringer

Version 9 kommer på et tidspunkt med betydelige udfordringer for den browser, den engang var alle tech-nørders favorit.

Så sent som for et par uger siden erklærede StatCounter, at Googles Chrome nu er verdens andenstørste browser efter IE - en position der længe har tilhørt Firefox.

En ny undersøgelse, sponseret af Google og gennemført af Accuvant, gav desuden sikkerhedskronen på browserområdet til Chrome takket været dens 'hærdede' JavaScript JIT compiler.

Chromes popularitet er nok uundgåelig, når man ser Googles bestræbelser for at udbrede browseren til de mange brugere af virksomhedens Gmail-service.

Google bruger desuden i høj grad JavaScript på egne hjemmesider.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere