Artikel top billede

Autister tester trådløse højttalere til Apple

Eleverne på den særlige it-uddannelse for unge med autisme tester højttalere for dansk Apple-leverandør.

Læs også:

Dansk it-uddannelse på international top-liste

Elever fra Skive Handelsskole, der følger den særlige it-uddannelse AspIT for unge med den såkaldte autismespektrums-forstyrrelse Aspergers Syndrom, arbejder i øjeblikket på en opgave for det danske højttalerfirma Libratone, der samarbejder med Apple.

Firmaets trådløse højttalere bliver solgt i Apples butikker og i europæiske designhuse, og det er Skive-elevernes arbejde at kvalitetssikre højttalerne ved at udføre en række test.

De seks elever på AsplT-uddannelsen tester både højttalere og de routere, der behandler lyden i det trådløse audio-setup.

"Det er vigtigt, at vi i det danske samfund er opmærksom på at bruge alle ressourcer og tilpasse vores arbejdspladser og uddannelser til den befolkning, vi nu engang er," siger teknisk direktør i Libratone, Jes Mosgaard, om firmaets bevæggrunde for at samarbejde med AsplT.

Fejl og kombinationer

"Vi skal have testet de her produkter, blandt andet 15 forskellige routere og fire forskellige trådløse højttalere," fortæller underviser Tomas Schmidt.

Libratone har brug for test for at undgå, at deres produkter leveres tilbage, fordi der for eksempel er fejl på routeren, siger Jes Mosgaard fra Libratone.

"Derfor vil vi gerne have eleverne til at undersøge, om der er kombinationer af routere og højttalere, der ikke dur, og om der er kombinationer, der er bedre end andre."

Uddannelse med succes

Et af AspIT-uddannelsens fag er QA, Quality Assurance, kvalitetssikring af software og hardware, hvor eleverne lærer at planlægge og udføre test.

AspIT-uddannelsen har sikret job i it-branchen til mange af de unge, som ellers ville være henvist til et passivt liv på overførselsindkomst.

Aspergere har nemlig typisk svært ved at tage en almindelig uddannelse, hvor især den afsluttende eksamen får de fleste af dem til at gå helt i baglås.

En rapport fra 2010 fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at 80 procent af eleverne kommer i arbejde efter den tre år lange AspIT-uddannelse.

Læs også:

Dansk it-uddannelse på international top-liste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere