Artikel top billede

Sådan renser man Windows-pc'en med et snuptag

Det skal være langt lettere at genskabe Windows-styresystemet og fjerne data, mener Microsoft.

Læs også:

Derfor bliver Windows 8 ikke en lynsucces

Computerworld News Service: Windows 8 indeholder en reset-funktion, der kan genskabe styresystemet og fjerne data-applikationer fra disken, fortæller Microsoft.

Styresystemet, der nu er tilgængelig som såkaldt 'developer's preview', kan desuden 'genopfriske' sig selv ved at genskabe styresystemet til original tilstand, samtidig med at den gemmer data og applikationer, står der på bloggen Building Windows 8.

Når Windows 8 genskaber sig selv, kan den data, der bliver fjernet, slettes mere grundigt end ved en traditionel reformattering ved at overskrive alle sektorer, skriver Steven Sinofsky fra Microsoft. Det betyder dog ikke, at informationerne ikke kan reddes.

"Selv hvis nogen fjerner drevet fra din pc, så er det ikke nemt at finde oplysningerne igen uden specialudstyr, der er meget dyrt for de fleste mennesker," siger han.

Han fortæller, at den valgfrie 'thorough' ('grundige') reset-funktion tager ekstra skridt, der gør det endnu sværere at genskabe oplysninger. Den kan dog ikke erstatte den grundige sletning, "der kan være et krav, hvis virksomheden omgås strengt fortrolige forretnings- eller regeringsdata," tilføjer han.

Thorough reset er godt til at rense en maskine, der for eksempel skal genbruges eller doneres til velgørenhed, eftersom det gør data-recovery sværere og er hurtigere end de mere grundige metoder, som kan tage timer, forklarer Steven Sinofsky.

Reset uden Bitlocker diskkryptering tager omkring 24 minutter. Med Bitlocker tager det omkring seks et halvt minut, fortæller han.

Funktionen til genopfrisk er tænkt som en måde at løse problemer i styresystemet uden at risikere at miste data, der allerede ligger på maskinen.

"Det fedeste er, at det ikke engang er nødvendigt først at tage backup af data til en ekstern harddisk for bagefter at lægge dem tilbage på maskinen igen," siger han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Derfor bliver Windows 8 ikke en lynsucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere