Artikel top billede

Microsoft sagsøger stor forhandler for ulovligt salg

Microsoft sagsøger stor forhandler for at producere ulovlige recovery-cd'er og sælge dem i titusindvis til intetanende kunder.

Den engelske it-forhandler Comet er blevet sagsøgt af Microsoft i Londons Højesteret for at producere og sælge mere end 94.000 kopier af Windows reinstallerings-cd'er. Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Microsoft varmer op til retssag på grund af forhandlerens salg af Windows Vista og Windows XP reinstallerings-cd'er til kunder, der havde købt pc'er med styresystemet Windows installeret.

En krølle på historien er, at softwaren, der blev solgt på de omstridte cd'er, allerede lå på kundernes pc'er, og hvis kunderne ønskede det, kunne de have fået en reinstallerings-cd hos forhandleren gratis eller for et ganske lille beløb.

Lavet på fabrik

Microsoft har identificeret en fabrik i Hampshire, hvor Comet fik produceret cd'erne, som derefter blev solgt til intetanende kunder gennem forhandlere over hele Storbritannien.

"Hvad Comet har gjort, er urimeligt over for vores kunder. Vi forventer en bedre opførsel af vores forhandlere, og kunderne fortjener bedre," udtaler David Finn, der er rådgiver i Microsofts afdeling for 'Worldwide Anti-Piracy and Anti-Counterfeiting' diplomatisk.

Comet ejes af det franske selskab Kesa Electricals, der har hjemme i Storbritannien og som angiveligt er i færd med at blive solgt til kapitalfonden OpCapita.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere