Artikel top billede

Lavere priser på flash kan få uheldige konsekvenser

De faldende priser på flash-hukommelse kan vise sig at få irriterende konsekvenser for forbrugerne, frygter analytiker.

Computerworld News Service: Lavere priser lyder da som en god ting for forbrugerne, gør det ikke? Billigere flash-hukommelse kan dog resultere i øgede irritationsmomenter i forbindelse med indkøbsturen, frygter analytiker.

Prisen på NAND-flash-hukommelse forventes at halveres i løbet af året fra fire til to kroner per gigabyte, oplyser Jim Handy, der er chefanalytiker ved markedsanalysefirmaet Objective Analysis.

De faldende priser kan ifølge Handy gøre det mere omkostningseffektivt at anvende denne type hukommelse på nye måder såsom i forbindelse med visning af videoreklamer i fysiske butikker.

Handy vurderer, at man som detailkunde sandsynligvis inden længe kommer til at opleve en udbredt brug af "disse meget irriterende, små LCD-skærme" rundt omkring i forretningerne.

Når man går forbi dem, "bliver du råbt an af nogen i en video, der begynder at prakke dig det ene eller andet produkt på," siger han.

Sådanne reklamevideoer i butikkerne "vil sandsynligvis blive ekstremt udbredte, alene fordi de er billige, og de bruger en masse flash-hukommelse," påpeger Handy under en præsentation ved konferencen Storage Visions, der bliver afholdt i forbindelse med Consumer Electronic Show i Las Vegas i denne uge.

Det kan flash også bruges til

Hukommelsespriserne vil årligt fortsat falde med 40 til 50 procent, hvilket vil hjælpe til at udbrede brugen af it-produkter, der indeholder flash-hukommelse.

Hvis det bliver lovpligtigt, at biler har et bakkamera installeret, "så er der ikke langt til bakkameraer, der også optager," påpeger Handy, som også fremhæver, at der er masser af fornuftige brugsscenarier for flash-hukommelse såsom til cachelagring og i fjernsyn med TiVo-lignende funktioner.

På trods af de faldende priser regner Handy ikke med, at prisen på flash-hukommelse kommer på linje med harddiskpriserne.

Der har været en prisforskel i op til størrelsesforholdet 20 til 1 mellem flash og harddiske. Prisforskellen mellem de to storage-teknologier svarer ifølge Handy til omkring syv års prisudvikling.

"De er ret langt fra hinanden og sådan vil det sandsynligvis blive ved med at være," vurderer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere