Artikel top billede

Lavere priser på flash kan få uheldige konsekvenser

De faldende priser på flash-hukommelse kan vise sig at få irriterende konsekvenser for forbrugerne, frygter analytiker.

Computerworld News Service: Lavere priser lyder da som en god ting for forbrugerne, gør det ikke? Billigere flash-hukommelse kan dog resultere i øgede irritationsmomenter i forbindelse med indkøbsturen, frygter analytiker.

Prisen på NAND-flash-hukommelse forventes at halveres i løbet af året fra fire til to kroner per gigabyte, oplyser Jim Handy, der er chefanalytiker ved markedsanalysefirmaet Objective Analysis.

De faldende priser kan ifølge Handy gøre det mere omkostningseffektivt at anvende denne type hukommelse på nye måder såsom i forbindelse med visning af videoreklamer i fysiske butikker.

Handy vurderer, at man som detailkunde sandsynligvis inden længe kommer til at opleve en udbredt brug af "disse meget irriterende, små LCD-skærme" rundt omkring i forretningerne.

Når man går forbi dem, "bliver du råbt an af nogen i en video, der begynder at prakke dig det ene eller andet produkt på," siger han.

Sådanne reklamevideoer i butikkerne "vil sandsynligvis blive ekstremt udbredte, alene fordi de er billige, og de bruger en masse flash-hukommelse," påpeger Handy under en præsentation ved konferencen Storage Visions, der bliver afholdt i forbindelse med Consumer Electronic Show i Las Vegas i denne uge.

Det kan flash også bruges til

Hukommelsespriserne vil årligt fortsat falde med 40 til 50 procent, hvilket vil hjælpe til at udbrede brugen af it-produkter, der indeholder flash-hukommelse.

Hvis det bliver lovpligtigt, at biler har et bakkamera installeret, "så er der ikke langt til bakkameraer, der også optager," påpeger Handy, som også fremhæver, at der er masser af fornuftige brugsscenarier for flash-hukommelse såsom til cachelagring og i fjernsyn med TiVo-lignende funktioner.

På trods af de faldende priser regner Handy ikke med, at prisen på flash-hukommelse kommer på linje med harddiskpriserne.

Der har været en prisforskel i op til størrelsesforholdet 20 til 1 mellem flash og harddiske. Prisforskellen mellem de to storage-teknologier svarer ifølge Handy til omkring syv års prisudvikling.

"De er ret langt fra hinanden og sådan vil det sandsynligvis blive ved med at være," vurderer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.