Artikel top billede

Chrome 17 på vej - sådan bliver sikkerheden bedre

Google er på trapperne med beta-version af Chrome-browseren. Den får endelig med version 17 indbygget beskyttelse mod download af malware.

Computerworld News Service: Ni måneder efter de første test kommer den næste version af Googles browser, Chrome, endelig til at beskytte brugerne mod uforvarende at downloade skadelige eksekverbare filer.

Betaudgivelsen af Chrome version 17 inkluderer en funktion, der som udgangspunkt blokerer downloads fra kendte skadelige websites, der er blevet påvist ved hjælp af softwarens Safe Browsing API.

I udgivelsesnoterne oplyses det, at det kun er .exe- og .msi-filer, der er dækket af den nye sikkerhedsfunktion, men udviklerne satser på at udvide listen i løbet af 2012.

"Husk på, at ingen teknisk mekanisme nogensinde kan beskytte dig fuldstændigt fra at downloade skadelige filer. Du bør altid være varsom med, hvilke filer du downloader, og tage kildens omdømme i betragtning," udtaler Dominic Hamon, der er udvikler hos Google.

Med andre ord vil den nye funktions effektivitet altid være afhængig af det centrale sikker browsing-systems evne til hurtigt at opdage, hvilke domæner, der er mistænkelige, og det er ikke nogen præcis videnskab.

Funktionen vil også være i stand til at blokere filer fra domæner, der er blevet identificeret som såkaldte kilder til skadelige filer, hvilket dækker ellers legitime domæner, der er blevet kapret til at fungere som værter for malware.

Beskytter mod egen download

Fordelen ved det nye sikkerhedslag er, at det beskytter mod filer, som brugeren selv forsøger at downloade, selv om de måske er skadelige, hvilket eksempelvis mange falske sikkerhedsprogrammer udnytter.

Chrome 17 beta indeholder desuden et nyt adressefelt, som i visse tilfælde vil gøre det muligt for browseren at begynde at indlæse websider, allerede før den komplette adresse er blevet indtastet.

Hvis algoritmerne fastslår et sandsynligt website ud fra den indtastede tekst, vil Chrome begynde at indlæse siden, hvilket vil betyde, at man som bruger hurtigere når frem til website, man ønsker at besøge, fremhæver Hamon.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere