Artikel top billede

Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet

Personer, der er gået i it-svindleres fælde, skal gøre som en pensioneret dansk politimand, der formåede at få sine penge retur.

Læs også:

Pas på: Tidligere politimand gik i it-svindlers fælde

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler

Microsofts danske it-sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, er ikke i tvivl om, at den pensionerede politimand Steen Leth fra Karlslunde har været i kløerne på folk, der ikke ville ham det godt.

"Dette er endnu et eksempel på Phone Phishing-sagen, der stadig hærger i hele verden lige nu," forklarer Morten Juul Nielsen.

Han fortæller, at flere produkter fra navngivne udenlandske it-firmaer ikke tilfører til din pc's sikkerhed.

"Både Uniblue (maltesisk firma) og ResponzeTechnologies Windows servicecenter (indisk firma) tilfører absolut ingen værdi til sikkerheden på en Windows-baseret pc," lyder det fra Microsofts danske it-sikkerhedschef.

Han forklarer videre, at hvis pc'en er udstyret med et anerkendt opdateret antivirusprogram - gratis eller betalt - og disse er sat til i Windows Sikkerhedscenter på pc'en, "er disse firmaers services helt overflødige".

Følg eks-politimands eksempel

Sikkerhedschefen har også et budskab til folk, der måtte være gået i fælden hos it-svindlere.

"Steen Leths fastholdelse af at kræve pengene retur er et rigtigt godt eksempel. Alle, der har videregivet kreditkortoplysninger til disse firmaer, bør efterfølge det som et godt eksempel," forklarer Morten Juul Nielsen.

"Steens vedholdende krav om at få pengene retur og kreditkortenes - MasterCard, Diners, AMEX - forpligtelse til at sørge for, at dette sker, er årsagen til, at pengene tilsidst blev sendt retur," lyder det fra sikkerhedschefen.

Han understreger, at Microsoft arbejder på at komme svindlen til livs.

"Microsoft arbejder på flere fronter for at få stoppet Phone Phishing, men må til stadighed opfordre alle til at lægge røret på, når folk fra ResponzeTechnologies Windows servicecenter eller andre ønsker at overtage kontrollen over en pc," slutter Morten Juul Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.