Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet

Personer, der er gået i it-svindleres fælde, skal gøre som en pensioneret dansk politimand, der formåede at få sine penge retur.

Læs også:

Pas på: Tidligere politimand gik i it-svindlers fælde

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler

Microsofts danske it-sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, er ikke i tvivl om, at den pensionerede politimand Steen Leth fra Karlslunde har været i kløerne på folk, der ikke ville ham det godt.

"Dette er endnu et eksempel på Phone Phishing-sagen, der stadig hærger i hele verden lige nu," forklarer Morten Juul Nielsen.

Han fortæller, at flere produkter fra navngivne udenlandske it-firmaer ikke tilfører til din pc's sikkerhed.

"Både Uniblue (maltesisk firma) og ResponzeTechnologies Windows servicecenter (indisk firma) tilfører absolut ingen værdi til sikkerheden på en Windows-baseret pc," lyder det fra Microsofts danske it-sikkerhedschef.

Han forklarer videre, at hvis pc'en er udstyret med et anerkendt opdateret antivirusprogram - gratis eller betalt - og disse er sat til i Windows Sikkerhedscenter på pc'en, "er disse firmaers services helt overflødige".

Følg eks-politimands eksempel

Sikkerhedschefen har også et budskab til folk, der måtte være gået i fælden hos it-svindlere.

"Steen Leths fastholdelse af at kræve pengene retur er et rigtigt godt eksempel. Alle, der har videregivet kreditkortoplysninger til disse firmaer, bør efterfølge det som et godt eksempel," forklarer Morten Juul Nielsen.

"Steens vedholdende krav om at få pengene retur og kreditkortenes - MasterCard, Diners, AMEX - forpligtelse til at sørge for, at dette sker, er årsagen til, at pengene tilsidst blev sendt retur," lyder det fra sikkerhedschefen.

Han understreger, at Microsoft arbejder på at komme svindlen til livs.

"Microsoft arbejder på flere fronter for at få stoppet Phone Phishing, men må til stadighed opfordre alle til at lægge røret på, når folk fra ResponzeTechnologies Windows servicecenter eller andre ønsker at overtage kontrollen over en pc," slutter Morten Juul Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere