Artikel top billede

Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet

Personer, der er gået i it-svindleres fælde, skal gøre som en pensioneret dansk politimand, der formåede at få sine penge retur.

Læs også:

Pas på: Tidligere politimand gik i it-svindlers fælde

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler

Microsofts danske it-sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, er ikke i tvivl om, at den pensionerede politimand Steen Leth fra Karlslunde har været i kløerne på folk, der ikke ville ham det godt.

"Dette er endnu et eksempel på Phone Phishing-sagen, der stadig hærger i hele verden lige nu," forklarer Morten Juul Nielsen.

Han fortæller, at flere produkter fra navngivne udenlandske it-firmaer ikke tilfører til din pc's sikkerhed.

"Både Uniblue (maltesisk firma) og ResponzeTechnologies Windows servicecenter (indisk firma) tilfører absolut ingen værdi til sikkerheden på en Windows-baseret pc," lyder det fra Microsofts danske it-sikkerhedschef.

Han forklarer videre, at hvis pc'en er udstyret med et anerkendt opdateret antivirusprogram - gratis eller betalt - og disse er sat til i Windows Sikkerhedscenter på pc'en, "er disse firmaers services helt overflødige".

Følg eks-politimands eksempel

Sikkerhedschefen har også et budskab til folk, der måtte være gået i fælden hos it-svindlere.

"Steen Leths fastholdelse af at kræve pengene retur er et rigtigt godt eksempel. Alle, der har videregivet kreditkortoplysninger til disse firmaer, bør efterfølge det som et godt eksempel," forklarer Morten Juul Nielsen.

"Steens vedholdende krav om at få pengene retur og kreditkortenes - MasterCard, Diners, AMEX - forpligtelse til at sørge for, at dette sker, er årsagen til, at pengene tilsidst blev sendt retur," lyder det fra sikkerhedschefen.

Han understreger, at Microsoft arbejder på at komme svindlen til livs.

"Microsoft arbejder på flere fronter for at få stoppet Phone Phishing, men må til stadighed opfordre alle til at lægge røret på, når folk fra ResponzeTechnologies Windows servicecenter eller andre ønsker at overtage kontrollen over en pc," slutter Morten Juul Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.