Artikel top billede

Ny netværksstandard på kanten af stort gennembrud

Den nye netværksstandard 802.11ac står overfor et kæmpe gennembrud. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Brugen af trådløse netværk baseret på 802.11ac forventes at eksplodere, når de første produkter begynder at ramme hylderne senere i år, konkluderer en rapport fra IMS Research.

Mere end tre millioner produkter med 802.11ac, heriblandt access points og bærbare computere, vil blive sat til salg alene det første år, forventer IMS.

"Det er en rigtig positiv begyndelse," siger Filomena Berardi, der er senior markedsanalytiker hos IMS.

Fuld fart frem

De første produkter forventes i forretningerne ved udgangen af året. Chipsæt og routere blev demonstreret under sidste uges Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Det vil ikke vare længe, før der bliver solgt flere bærbare computere med 802.11ac end uden, vurderer Filomena Berardi.

Teknologien vil sprede sig hurtigt, og i 2016 vil der blive solgt mere end 400 millioner enheder.

Så nu er det fuld fart frem for standarden, ifølge IMS.

Den kommende standard 802.11ac vil tilbyde højere hastigheder, end hvad der i dag er muligt med 802.11n, takket været mere spektrum og mere avancerede antenne-teknologier.
Men forbedringen i ydelsen har sin pris.

Virksomhederne vil skulle indkøbe nye klienter og access points, eftersom det ikke er muligt at opgradere eksisterende wi-fi chipsæt til at kunne håndtere 802.11ac, fortæller Aruba Networks, der stadig forventer, at teknologien bliver meget populær.

Videotrafik

Den drivende faktor er den voksende mængde videotrafik på virksomhedernes netværk, sagde Peter Thornycroft fra Aruba Networks for nyligt i en videointroduktion til 802.11ac.

Ikke alle produkter vil få integreret support af standarden med det samme.

De første smartphones med 802.11ac vil ikke komme på markedet før 2014, siger IMS. Det handler først og fremmest om de høje omkostninger og miljøaftrykket, siger virksomheden.
Men smartphones og andre klienter vil stadig kunne komme på trådløse netværk med 802.11ac, eftersom de fleste access points vil være i stand til at håndtere begge standarder på samme tid - 802.11n på 2.4GHz-båndet og 802.11ac på 5GHz-båndet.

Trods det hårde økonomiske klima bruger virksomhederne flere penge på trådløse netværk.

Den samlede omsætning voksede med mere end 20 procent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, og den udvikling er i høj grad drevet af en 40 procents stigning i virksomhedssalget, fortæller markedsanalysefirmaet Dell'Oro Group.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere