Artikel top billede

Oracle klar til at droppe patentanklager mod Google

Oracle er angiveligt klar til at feje langtstrakt patentsag mod Google ud til siden. Det er der en bestemt grund til.

Computerworld News Service: Oracle er tilsyneladende træt af forsinkelser, for nu tilbyder virksomheden at droppe sine patentanklager mod Google, hvis retten til gengæld vil snart vil tage stilling til anklagerne om virksomhedens overtrædelse af copyright.

Det gør Oracle for at sætte fart under muligheden for et forbud mod Android-telefoner, skriver patenteksperten Florian Mueller i et blogindlæg.

"Oracles prioriteter er klare: Mere end noget andet vil virksomheden gerne have et forbud. Oracle ønsker forbuddet så hurtigt som muligt, og virksomheden er klar til at satse højt på copyrightdelen af sagen i den nærmeste fremtid," skriver han.

I de papirer, som Oracle indleverede til retten tirsdag, stiller virksomheden en række forslag, der alle sammen er designet til at få gang i retssagen.

Oracle beder retten om at vente med patentanklagerne og i stedet at sætte en dato på copyrightsagen enten i denne vinter eller i det kommende forår.

Mens copyright-sagen er ved retten, kan Oracle arbejde på sit tredje forsøg på en skadesvurdering, som er en af de ting, der for øjeblikket forsinker sagen. Bagefter kan retten prøve patentsagen igen.

Kan droppe patentsag helt

Hvis dommeren ikke er med på den, så foreslår Oracle i stedet retten at droppe patentanklagerne helt.

Det ville gøre det muligt for Oracle at fortsætte direkte til copyrightsagen, og så kan virksomheden i stedet vælge at anlægge en ny patentsag engang i fremtiden.

Et tredje scenarium, som Oracle fremlægger, er, hvis retten hverken vil udsætte eller droppe patentsagen.

I det tilfælde vil Oracle bede om en retssag inden for de kommende par måneder for både copyright- og patentsagen. I så fald vil Oracle skulle nøjes med den skadesanalyse, som retten allerede har godkendt.

"Oracles forslag - eller flere, prioriterede forslag, for at være præcis - er et dristigt træk," skriver Florian Mueller.

Java-licens

Google har presset på for en pause i patentsagen, mens Oracle har været imod, fortæller han.

Oracle fortæller desuden, at virksomheden ikke har tænkt sig at opgive planerne om at få præsenteret den såkaldte Lindholm-e-mail for en jury. Google har kæmpet hårdt for at forhindre Oracle i at vise mailen.

E-mailen antyder, at Google vidste, at der var behov for en Java-licens.

"Det, Larry og Sergey bad os om, var, at finde ud af hvilke alternative teknologier til Java der findes til Android og Chrome," skrev Tim Lindholm, der er ingeniør hos Google, i mailen kort tid før Oracle anlagde sagen. Larry og Sergey er Google to grundlæggere Larry Page og Sergey Brin.

"Vi har været igennem flere hundrede nu, og de stinker alle sammen. Vores konklusion er, at vi bliver nødt til at forhandle en Java-aftale."

Oracle har blandt andet lagt sag an mod Google med anklager om overtrædelser af Java-patenter og -copyright i Android. Google nægter at have gjort noget galt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.