Artikel top billede

Hackere stjæler 39 millioner i gigantisk net-indbrud

Det er lykkedes hackere at stikke af med 39 millioner kroner i gigantisk cyber-indbrud på storbank.

Computerworld News Service: Den første, større cybercrime i 2012 har netop fundet sted i Sydafrika, hvor hackere har stjålet mere end 39 millioner kroner fra Postbank, som er en statsejet bank, der desuden fungerer som en del af det sydafrikanske postvæsen.

Ifølge Sunday Times brugte hackerne stjålne login-detaljer fra en almindelig bankmedarbejder og en call center agent til at overføre omkring 39 millioner kroner til flere bankkonti, som blev åbnet forskellige steder i landet sidste år.

Hackerne har desuden hævet en del kontanter fra automater i Gauteng, KwaZulu-Natal og the Free State.

Takket været de stjålne login-detaljer var hackerne i stand til at øge hævegrænsen og trække en stor sum penge ud af automaterne.

Røveriet fandt sted over tre dage, og det begyndte 1. januar lidt efter klokken 9 om morgenen, mens de sidste penge blev trukket fra Postbank klokken 6:11 d. 3. januar.

Postbank siger til Sunday Times, at ingen af bankens fire millioner kunder bliver påvirket af røveriet.

Som Ted Samson fra Infoworld også bemærker, så giver den form for forbrydelse anledning til en del spørgsmål.

Hvordan fik hackerne for eksempel fat i bankmedarbejderen og call center agentens login-detaljer, og hvorfor havde lavtstående medarbejdere i det hele taget adgang til øge hævegrænsen i den grad?

En senior it- og sikkerhedsekspert siger til Sunday Times, at Postbanks netværk og sikkerhedssystemer "i chokerende grad har behov for en overhaling" og at den type tyveri "altid udgør en reel trussel."

For tre år siden brugte Postbank næsten 12 millioner kroner på at opgradere sine sikkerhedssystemer.

Selv om vi hører meget om irriterende (men ellers forholdsvist harmløse) hacks udført af Anonymous-lignende 'hacktivister', så er det vigtigt at huske på, at de fleste hackeraktiviteter og kriminelle handlinger på nettet sker for at tjene penge og ikke for at sende et budskab.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere