Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers.

It-chefer: Sådan kan vi høste gevinster på cloud

It-direktører fra de nordiske lande har lagt hovederne i blød for at finde en fællesnordisk cloud-strategi. Du kan også biddrage med gode ideer.

Læs mere:
Cloud computing: Sådan fungerer det

Et forum af it-direktører i gruppen Norden, der er en betegnelse for de nordiske landes officielle samarbejde i Nordisk Råd, har i fællesskab udarbejdet en rapport, der ser på det offentliges fordele ved at anvende cloud-teknologi.

It-direktørgruppen ønsker at starte en fællesnordisk debat om, hvorvidt brugen af cloud computing kan bidrage til at effektivisere og optimere den offentlige sektor.

Rapporten giver således bud på, hvordan gevinster kan blive realiseret.

Fem værdiområder

I rapporten finder man fem anbefalinger til, hvor man kan drage fordel af skyen.

Områderne, der peges på er: videndeling, regulering, standardisering, indkøbsprocesser og tiltrækning af datacentre.

De nordiske it-chefer vurderer, at hvis man sætter skub i et samarbejde på disse områder, kan man opnå en hurtig økonomisk gevinst ved cloud computing.

Umoden sky

Der peges dog også på nogle ulemper ved cloud computing.

It-direktørerne skriver, at der stadig er tale om en ny forretningsmodel, og at det derfor kan være svært at fastlægge, hvordan den offentlige sektor i Norden kan gøre brug af cloud computing.

Samtidig er der en række barrierer for at benytte cloud, ikke mindst i forhold til håndtering af følsomme oplysninger.

Rapporten er tænkt som et oplæg til en diskussion.

I første kvartal af 2012 vil der derfor blive afholdt en række workshops i alle de nordiske lande, hvor eksperter bliver præsenteret for rapporten og inviteret til en debat om, hvordan man kommer videre med det nordiske samarbejde.

Alle er velkommen til at give sin mening med på Digitalisér.dk i gruppen Nordic Cloud Computing Forum.

Hvis du kan nøjes med rapporten i PDF-format, kan den hentes gratis.

Læs mere:
Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.