Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

For tredje gang på mindre end en uger er en kommune blevet afsløret i at offentliggøre borgernes cpr-numre.

Persondata lækket af nordsjællandsk kommune

På mindre end en uge er tre kommuner blevet afsløret i sløseri med borgerne cpr-numre. Denne gang stammer sikkerhedsproblemerne fra Nordsjælland.

Læs også:
Ups: Politikeres kreditkort offentliggjort på nettet

Borger afslører kommune i sjusk med cpr-numre

I efteråret 2008 ville en borger i Hørsholm kommune gerne bygge et shelter på sin grund.

Derfor søgte han kommunen om lov til at bygge.

Kommunen oprettede en byggesag, der blev lagt i kommunens elektroniske byggesagsarkiv, som også kan tilgås via internettet.

Desværre sammen med personlige oplysninger som cpr-nummer, navn og adresse.

Computerworld har valgt ikke at skrive borgerens navn i artiklen, da alle de følsomme oplysninger stadig er tilgængelige på nettet, men vi kender både hans identitet, og vi har set den omtalte byggesag med de personlige informationer.

Enlig svale

I Hørsholm kommune beklager man uheldet.

"Vi har været gennem en meget grundig gennemgang af de dokumenter, der er lagt på nettet. Vi har gennemset byggearkivet for følsomme oplysninger, hvilket faktisk gjorde, at offentliggørelsen af vores arkiv blev forsinket op mod et halvt år," fortæller Flemming Nielsen, der er centerchef for plan og miljø.

"Netop for at undgå en tilsynssag har vi været meget grundige. Det er i allerhøjeste grad en smutter, og det er første gang, vi har set et problem af denne type," siger han og lover, at fejlen bliver rettet med det samme.

Massive problemer

I sidste uge var det Odense og Rebild, der blev afsløret i ikke at håndtere borgerne følsomme data med den nødvendige fortrolighed.

Læs også:
Ups: Politikeres kreditkort offentliggjort på nettet

Borger afslører kommune i sjusk med cpr-numre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.