Artikel top billede

For tredje gang på mindre end en uger er en kommune blevet afsløret i at offentliggøre borgernes cpr-numre.

Persondata lækket af nordsjællandsk kommune

På mindre end en uge er tre kommuner blevet afsløret i sløseri med borgerne cpr-numre. Denne gang stammer sikkerhedsproblemerne fra Nordsjælland.

Læs også:
Ups: Politikeres kreditkort offentliggjort på nettet

Borger afslører kommune i sjusk med cpr-numre

I efteråret 2008 ville en borger i Hørsholm kommune gerne bygge et shelter på sin grund.

Derfor søgte han kommunen om lov til at bygge.

Kommunen oprettede en byggesag, der blev lagt i kommunens elektroniske byggesagsarkiv, som også kan tilgås via internettet.

Desværre sammen med personlige oplysninger som cpr-nummer, navn og adresse.

Computerworld har valgt ikke at skrive borgerens navn i artiklen, da alle de følsomme oplysninger stadig er tilgængelige på nettet, men vi kender både hans identitet, og vi har set den omtalte byggesag med de personlige informationer.

Enlig svale

I Hørsholm kommune beklager man uheldet.

"Vi har været gennem en meget grundig gennemgang af de dokumenter, der er lagt på nettet. Vi har gennemset byggearkivet for følsomme oplysninger, hvilket faktisk gjorde, at offentliggørelsen af vores arkiv blev forsinket op mod et halvt år," fortæller Flemming Nielsen, der er centerchef for plan og miljø.

"Netop for at undgå en tilsynssag har vi været meget grundige. Det er i allerhøjeste grad en smutter, og det er første gang, vi har set et problem af denne type," siger han og lover, at fejlen bliver rettet med det samme.

Massive problemer

I sidste uge var det Odense og Rebild, der blev afsløret i ikke at håndtere borgerne følsomme data med den nødvendige fortrolighed.

Læs også:
Ups: Politikeres kreditkort offentliggjort på nettet

Borger afslører kommune i sjusk med cpr-numre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere