Artikel top billede

HP: Vi frigiver WebOS-koden under denne licens

Hewlett-Packard er klar med en dato for udgivelsen af kildekoden til WebOS som open source.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard planlægger at udsende koden bag webOS under Apache-licensen, version 2.0, til september.

WebOS er det styresystem, der er udviklet af Palm, som blev opkøbt af HP i 2010 for 6,5 milliarder kroner.

I december annoncerede HP, at virksomheden vil udsende webOS til open source-fællesskabet.

Det skyldtes, at selskabet har besluttet at stoppe udviklingen af telefoner og tablets med softwaren.

HP har desuden fremlagt en tidslinje for udsendelsen af komponenter af softwaren, begyndende med Enyo 2.0 og den tilhørende kildekode.

Kan arbejde på tværs

Enyo 1.0 er et værktøj, det gør det muligt for udviklerne at arbejde på tværs af forskellige webOS-formfaktorer.

Enyo 2.0, der netop er udkommet som open source-software, understøtter nu også andre styresystemer, så udviklerne nemmere kan skrive applikationer, der virker på tværs af mobile enheder, heriblandt webOS, iOS og enheder med Android, såvel som computer-browsere som Internet Explorer og Firefox.

HP forventer, at den åbne webOS-beta udkommer til august, med version 1.0 til udgivelse i september.

Tidslinjen er kortere end for mange andre mobile open source-projekter. Til sammenligning tog Symbian et år og otte måneder om at udsende koden.

I løbet af den tid nåede nye styresystemer fra Apple og Google at få momentum. I sidste ende døde Symbian-projektet ud, da organisationen bag lukkede og ned, og resterne faldt tilbage i hænderne på Nokia.

Men processen mod en open source-udgave af webOS burde være mindre kompleks end med Symbian, sagde Jay Luman, der er senioranalytiker hos 451 Group, i december, da HP annoncerede planerne første gang. Han fortalte desuden, at han regnede med, at styresystemet ville blive frigivet som open source i løbet af første halvdel af i år.

Han forudså desuden, at HP ville vælge en Apache-licens, som er en af mest omfattende licenser, der tillader udviklerne af blande open source med deres egne opfindelser og sælge produkter med den kombinerede kode.

Open source-projektet bliver tilsyneladende bakket op af Bill Veghte, der er tidligere leder hos Microsoft, og som så sent som i sidste uge blev forfremmet til chief strategy officer hos HP.

I HP's pressemeddelelse bliver han citeret for at sige, at HP håber at kunne accelerere udviklingen af webOS og udbrede dens gode features til alle web-applikationer.

Læs også: HP tager stor beslutning: WebOS bliver open source

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere