Artikel top billede

Salget af iPad overgår alle producenters salg af pc'er

Apple solgte flere tablets i sidste kvartal end nogen enkelt-producent solgte pc'er. Men sammenligningen er slet og ret unfair, mener analytikere.

Computerworld News Service: Apple solgte flere tablets i sidste kvartal end nogen enkelt producent solgte pc'er.

Virksomhedens administrerende direktør, Tim Cook, mener, at tablet-markedet en dag bliver større end det traditionelle marked for bærbare og stationære pc'er.

"Som jeg også har sagt tidligere, så tror jeg virkelig på, at der vil komme en dag, hvor tablet-markedet bliver større end pc-markedet," siger han.

Ifølge Apple solgte virksomheden 15,4 millioner iPads over hele verden i løbet af de tre sidste måneder af 2011.

Det svarer til mere end dobbelt så mange som samme periode året før og til en stigning på 39 procent i forhold til den tidligere rekord på 11,1 millioner, der blev sat i tredje kvartal sidste år.

Analysehuset IDC vurderer, at Hewlett-Packard, der er verdens største pc-producent, solgte 15,1 millioner computere i løbet af fjerde kvartal - lidt mindre end Apples tal. Lenovo og Dell - nummer to og tre på listen - solgte henholdsvis 13 millioner og 11,9 millioner enheder.

Tilsammen blev der solgt 92,7 millioner pc'er i løbet af 2011's sidste kvartal.

Ikke vild på omsætning

Men selv om Apples iPad-salg er imponerende, så skabte iPad ikke mere omsætning end dens fætre i pc-verden: Den gennemsnitlige salgspris for en iPad i fjerde kvartal var 3.500 kroner - lidt mindre end den gennemsnitlige pris for en stationær computer i samme kvartal, nemlig knap 3.550 kroner, og for en bærbar computer med knap 4.500 kroner.

Og selv om iPad solgte mere end HP, Lenovo og Dell i løbet af årets sidste måneder, så nåede den ikke de andre virksomheder på top tre for 2011 som helhed.

Apple fortæller, at selskabet i løbet af 2011 solgte 40,7 millioner iPads; HP, Dell og Lenovo solgte henholdsvis 62,3 millioner, 44,3 millioner og 44 millioner maskiner, fortæller IDC.

På den anden side så overgik Apples tablet-salg pc-salget fra verdens fjerde- og femtestørste computerproducenter, nemlig Acer (37,2 millioner) og Asus (20,7 millioner).

Ikke nogen fair sammenligning

Men analytiker fra IDC, David Daoud, der er en del af det team, der analyserer pc-salget for research-huset, mener ikke, at sammenligningen mellem tablets og computere er naturlig.

"Nej, det er ikke nogen fair sammenligning," siger David Daoud.

"Tablets skal ses som et supplement til pc'er, og de har hver deres formål. Har tablets dæmpet pc-salget? Ja. Det er tydeligt, at der foregår en vis kannibalisering. Men [iPad] tallene er i højere grad tegn på nye markeder og produkter, end de er tegn på pc'ens snarlige død."

Faktisk tror David Daoud, at iPads gode salgstal er et godt tegn for pc-salget, og ikke et tegn på død og ødelæggelse.

Store fordele for pc-branchen

"Pc-branchen vil høste fordelene fra iPad," argumenterer han.

"Ved udgangen af året eller i begyndelsen af 2013 vil vi opleve et mylder af enheder, der skal forsøge at konkurrere med iPad -- en über-computer der lever op til alle kravene for en almindelig pc, men som også kan køre applikationer som en tablet."

"Det er uundgåeligt, at pc'erne bliver til de her über-computere," siger David Daoud.

"Som jeg ser det, så puster tablets liv i pc-markedet."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.