Artikel top billede

KMD's monopol-priser skal gennemhegles

KMD's priser på selskabets monopol-systemer til kommunerne i perioden fra 2009 til 2012 skal hegles igennem.

KMD's priser i perioden fra år 2009 til 2012 skal nu kulegraves.

Sådan lyder det i en meddelelse fra kommunernes fælles it-enhed, Kombit, der blev oprettet efter kommunernes og KL's salg af KMD i slutningen af 2008.

"Mange kommuner oplever væsentlige prisstigninger på de 17 KMD-monopolsystemer ved genforhandling af deres betalingsaftaler med KMD."

"Den konkrete prisudvikling er ukendt, og derfor har KOMBIT på opfordring fra kommunerne igangsat en analyse for at kortlægge den præcise prisudvikling i perioden 2009 til 2012," skriver Kombit i meddelelsen.

Seks kommuners data

Således er Kombit foreløbig igang med at indhente data om det fakturerede forbrug fra seks repræsentative kommuner, oplyser Kombit til Computerworld.

"Kombit vil gennemføre analysen, når datamaterialet er os i hænde og offentliggøre resultaterne, så snart de ligger klar," skriver it-enheden i sin meddelelse.

Kombit blev oprettet blandt andet med henblik på at overvåge, om den såkaldt transitionsaftale efter salget af KMD bliver overholdt.

TSA'en (transitionsaftalen), som aftalen er døbt, på de kommunale direktionsgange regulerer blandt andet hvor store prisstigninger KMD må lave på 17 monopol-systemer, som kommunerne er afhængige af.

Det er således KMDs priser på monopol-systemerne, som Kombit vil sætte under lup.

Krig hærger om KMD-priser

I går fortalte formanden for Foreningen af Kommunale It-chefer, Jørgen Kristensen, da også Computerworld, at der hærger en krig om KMDs priser netop nu.

Hans vurdering er lidt firkantet sagt, at KMD i dag er presset på prisen på områder, hvor der er kommet konkurrence, som eksempelvis ERP-området

Samtidig vil it-giganten så i stedet hente noget ind på andre områder, ifølge formanden.

Jørgen Kristensen oplevede således, "...at KMD som it-leverandør forsøger at hente ind på gyngerne, hvad de har mistet på karrusellerne".

Computerworld arbejder på at indhente en kommentar fra KMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere