Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD's monopol-priser skal gennemhegles

KMD's priser på selskabets monopol-systemer til kommunerne i perioden fra 2009 til 2012 skal hegles igennem.

KMD's priser i perioden fra år 2009 til 2012 skal nu kulegraves.

Sådan lyder det i en meddelelse fra kommunernes fælles it-enhed, Kombit, der blev oprettet efter kommunernes og KL's salg af KMD i slutningen af 2008.

"Mange kommuner oplever væsentlige prisstigninger på de 17 KMD-monopolsystemer ved genforhandling af deres betalingsaftaler med KMD."

"Den konkrete prisudvikling er ukendt, og derfor har KOMBIT på opfordring fra kommunerne igangsat en analyse for at kortlægge den præcise prisudvikling i perioden 2009 til 2012," skriver Kombit i meddelelsen.

Seks kommuners data

Således er Kombit foreløbig igang med at indhente data om det fakturerede forbrug fra seks repræsentative kommuner, oplyser Kombit til Computerworld.

"Kombit vil gennemføre analysen, når datamaterialet er os i hænde og offentliggøre resultaterne, så snart de ligger klar," skriver it-enheden i sin meddelelse.

Kombit blev oprettet blandt andet med henblik på at overvåge, om den såkaldt transitionsaftale efter salget af KMD bliver overholdt.

TSA'en (transitionsaftalen), som aftalen er døbt, på de kommunale direktionsgange regulerer blandt andet hvor store prisstigninger KMD må lave på 17 monopol-systemer, som kommunerne er afhængige af.

Det er således KMDs priser på monopol-systemerne, som Kombit vil sætte under lup.

Krig hærger om KMD-priser

I går fortalte formanden for Foreningen af Kommunale It-chefer, Jørgen Kristensen, da også Computerworld, at der hærger en krig om KMDs priser netop nu.

Hans vurdering er lidt firkantet sagt, at KMD i dag er presset på prisen på områder, hvor der er kommet konkurrence, som eksempelvis ERP-området

Samtidig vil it-giganten så i stedet hente noget ind på andre områder, ifølge formanden.

Jørgen Kristensen oplevede således, "...at KMD som it-leverandør forsøger at hente ind på gyngerne, hvad de har mistet på karrusellerne".

Computerworld arbejder på at indhente en kommentar fra KMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere