Artikel top billede

Tysk appel-ret siger ‘nein' til Samsungs Galaxy Tab

Tysk appel-domstol fastholder, at Samsung-tablet er alt for meget kopi af Apples iPad.

Computerworld News Service: En tysk appelret opretholder forbuddet mod salg af Samsungs Galaxy Tab i Tyskland.

Retten fastholder dermed, at Samsung-computeren udgør en krænkelse af Apples intellektuelle ejendom. 

Dermed opretholdes det forbud, som blev indført sidste år på grundlag af en kendelse om, at Galaxy'en overtræder Apples design-patenter til tablet-pc'en iPad.

Afgørelsen betyder, at Galaxy Tab 10.1 ikke må sælges i Tyskland, men den har ingen indflydelse på salget af Galaxy Tab 10.1n, der er en anden tablet, som Samsung udsendte som reaktion på Apples anklage om patentovertrædelser. 

Patent-bloggeren Florian Mueller mener, at retten i Düsseldorf vil tage stilling til Galaxy Tab 10.1n's skæbne 9. februar i år.

Hvis rettens afgørelse bliver til fordel for Samsung i forhold til den nye model, så vil denne uges afgørelse imod den originale version 10.1 betyde "nul og niks" for Samsungs forretning, skriver han.

Kan sælges i EU

Den seneste afgørelse i Android patentsagaen kommer mindre end en uge efter, at en ret i Holland afgjorde, at Galaxy Tab ikke overtræder Apples intellektuelle rettigheder, og at den dermed kan sælges i Holland og distribueres i hele EU.

Retten i Holland udstedte dog allerede sidste år et forbud mod salg af Samsungs Galaxy smartphone, og derfor ville Samsung stadig få problemer med at sælge alle typer enheder på det europæiske marked, selv hvis retten i Tyskland var kommet frem til en anden konklusion i denne uge.

Samsung har frivilligt indvilliget i at stoppe salget af Galaxy Tab i Australien, indtil patent-striden med Apple er afklaret.

Apple, Microsoft og andre, større teknologivirksomheder har sagsøgt producenter, der skaber og sælger enheder baseret på Googles styresystem Android, for patentovertrædelser siden 2010.

Apple satte det hele i gang med et sagsanlæg mod HTC, der angiveligt havde overtrådt 20 Apple-patenter i marts 2010, og senere fulgte Microsoft med en annoncering af, at virksomheden var kommet frem til en licens-aftale med HTC, hvor HTC skulle betale royalties til Microsoft til gengæld for retten til at sælge enheder baseret på Android.

For at imødekomme patentsagerne mod Android-leverandørerne har Google arbejdet på at styrke sin egen patentportefølje dels gennem det fejlslagne forsøg på at købe værdifulde tech-patenter, der tidligere tilhørte Nortel, og dels ved annonceringen af virksomhedens planer om at købe Motorola Mobility og den tilhørende portefølje på 24.500 patenter for godt 72 milliarder kroner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.