Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple overhaler HP: Er nu største computer-firma

Apple overhaler Hewlett-Packard som verdens største computer-producent. Se her, hvor stor en markedsandel, Apple sidder på.

Computerworld News Service: Apple har overtaget pladsen som den største producent af pc'er på det globale marked, viser nye tal fra analysehuset Canalys.

Apple solgte mere end 15 millioner iPads og fem millioner Mac-computeres i løbet af 2011's fjerde kvartal.

Det svarer til 17 procent af de 120 millioner pc'er, der blev solgt på verdensplan i perioden.

Apples markedsandel voksede desuden seks procent i forhold til året før.

Hvis man tæller stationære computere, bærbare computere, netbooks og tablets, så voksede pc-markedet med 16 procent i løbet af sidste år, lyder det fra Canalys.

Men hvis man ikke tæller tablets med, så faldt markedet faktisk med 0,4 procent.

Tablets stod for 22 procent af det samlede pc-salg i løbet af Q4 2011, lyder det fra Canalys.

Amazons Kindle Fire og Nook Tablet fra Barnes and Noble solgte godt i USA, men Apples imponerende salgstal for kvartalet udgjorde alligevel hovedstolen.

Kun Lenovo har øget

Lenovo er den eneste virksomhed i top fem ud over Apple, der har øget sin markedsandel, og både HP, Dell og Acer har således oplevet et fald.

"På nuværende tidspunkt forfølger HP en Windows-strategi til sin tablet-portefølje og fokuserer på enterprise-produkter som den nye Slate 2, indtil udgivelsen af Windows 8," siger analytiker hos Canalys, Tim Coulling.

"Men der er stadig mange spørgsmål knyttet til Microsofts kommende indtog på forbruger-tablet-markedet. Selv om tidlige demonstrationer af styresystemet Windows 8 virker lovende, så må Microsoft fokusere sine kræfter på at skabe en intuitiv brugeroplevelse, der er langt mindre ressourcekrævende."

Acer vil muligvis forbedre sine tal med udgivelsen af den nye ultrabook, S5, vurderer Canalys, selv om adaptionen måske nok vil være langsom i starten.

"Vi forventer et begrænset salg af ultrabooks i løbet af første halvdel af 2012, hvorefter det vil opnå momentum senere på året, efterhånden som priserne falder, og Intel lancerer sin nye processor-linje og giver sig i kast med en aggressiv markedsføringskampagne," siger research analyst Michael Kauh fra Canalys.

"På kort sigt vil leverandørerne opleve mere pres på netbook og notebook-området, især nu hvor Apples årlige iPad-overhaling nærmer sig."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere