Artikel top billede

Forsinket: Kæmpe it-konsulentudbud driller igen

Et kæmpe it-konsulentudbud hos indkøbscentralen SKI bliver forsinket for anden gang.

Tålmodighed.

Sådan et krav til it-leverandørerne behøver den offentlige indkøbscentral, SKI, formodentlig slet ikke skrive ind i det kommende udbudsmateriale for it-konsulentrammeaftalen 02.15.

For seneste melding fra SKI er nu, at materialet om rammeaftalen, der ved sidste forsinkelse blev lovet offentliggjort "medio januar", endnu ikke er på plads her 1. februar.

"Forsinkelsen skyldes, at vi på baggrund af en dialog med de relevante brancheforeninger har besluttet at justere udbudsdesignet, så den færdige aftale kommer til at passe bedst muligt til den måde, markedet for it-konsulenter fungerer på, og samtidig sikrer den juridiske holdbarhed," fortæller SKI's chef for udbud af it- og teleaftaler, Morten Pedersen, i en skriftlig kommentar til Computerworld.

Dermed løber udbuddet altså ind i sin anden forsinkelse.

Julefreden kom i vejen

For oprindeligt var planen, at materialet skulle komme primo november 2011

Men det kom julefreden i vejen for, fortalte SKI's administrerende direktør Signe Lynggard Madsen dengang.

Men nu lover SKI så, at offentliggørelsen er "lige på trapperne" og, at man forventer at offentliggøre udbudsmaterialet "snarest".

På SKI's egen udbudsoversigt har man i skrivende stund undladt at sætte en mere præcis tidsangivelse på.

Blev aflyst i 11. time

Rammeaftalen 02.15, der tidligere er vurderet at have en samlet værdi på op imod en milliard kroner, har i øvrigt også tidligere været i modvind.

Tilbage i december 2010 måtte SKI afbryde en prækvalifikation i utide og trække i nødbremsen.

Kort tid efter måtte et hav af SKI-aftaler også aflyses.

Det skete til stor irritation for leverandører, der havde brugt mange timer på at lave udbudsmaterialet.

Faktisk har forløbet omkring 02.15 betydet, at flere it-konsulenter har luftet deres tanke om, hvorvidt de overhovedet gider udbuddet.

Men nu får de tålmodige af landets it-konsulenter altså "snarest" chanchen for at forsøge sig igen, ifølge SKI's seneste melding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere