Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Indien: Slut med Telenors tele-licens i Indien

Indien sætter Telenor på porten på grund af fortidens synder. Selskabet er 'chokeret.'

På grund af fortidens synder har det norske teleselskab mistet sin licens til at drive forretning i Indien.

Selskabet føler sig uretfærdigt behandlet og risikerer at tabe milliarder af kroner på afgørelsen.

Højesteret i Indien har trukket i alt 122 tele-icenser tilbage - heriblandt den, som Telenors joint venture-partner Uninor havde. Det skriver E24.no.

Uninor, som er et joint venture mellem indiske Unitech og norske Telenor, hævder i en udtalelse, at selskabet er blevet uretfærdigt behandlet og er "chokeret" over afgørelsen fra Højesteret.

"Dommen er knyttet til hændelser, som fandt sted, før Telenor begyndte at lave forretninger i Indien. Vi har ikke skyld i noget af det, som ligger til grund for domsafsigelsen," siger informationsdirektør Tor Odland i Telenor til E24, som har historien fra Reuters.

Korruption ligger bag

Nu nærlæser Telenor dommen og vurderer, hvilke skridt selskabet skal tage for "at sikre sine investeringer" og for at Uninor kan fortsætte forretningerne i det store land.

Telenors Indien-satsing blev offentliggjort tilbage i oktober 2008. Norske Telenor ejer omkring 67 procent, mens det lokale selskab Unitech Wireless ejer resten, skriver E24.

I alt har Telenor investeret et større antal milliarder kroner i det indiske tele-eventyr, som i dag omfatter mobiltjenester i 13 af landets 22 tele-områder.

Uninor, som ifølge Cellular Operators Association of India betjener 4,3 millioner kunder, har dog licens til at drive forretning i hele Indien.

Telenor har tidligere været fremme med udtalelser om, at selskabet ville investere godt 21 milliarder kroner i Indien frem mod 2013 og forventede at kunne nå en andel af markedet for mobiltelefoni på otte procent.

Baggrunden for den dramatiske sag er beskyldninger om korruption mod Uninor.

Beskyldningerne daterer sig tilbage til 2008 og drejer sig om, at Uninor har bestukket sig til fordelagtige priser og betingelser på adskillige af sine licenser.

I kølvandet på den store korruptionssag er flere politikere, tidligere regeringsmedlemmer og flere industriledere blevet arresteret, skrive E24.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere