Artikel top billede

Indien: Slut med Telenors tele-licens i Indien

Indien sætter Telenor på porten på grund af fortidens synder. Selskabet er 'chokeret.'

På grund af fortidens synder har det norske teleselskab mistet sin licens til at drive forretning i Indien.

Selskabet føler sig uretfærdigt behandlet og risikerer at tabe milliarder af kroner på afgørelsen.

Højesteret i Indien har trukket i alt 122 tele-icenser tilbage - heriblandt den, som Telenors joint venture-partner Uninor havde. Det skriver E24.no.

Uninor, som er et joint venture mellem indiske Unitech og norske Telenor, hævder i en udtalelse, at selskabet er blevet uretfærdigt behandlet og er "chokeret" over afgørelsen fra Højesteret.

"Dommen er knyttet til hændelser, som fandt sted, før Telenor begyndte at lave forretninger i Indien. Vi har ikke skyld i noget af det, som ligger til grund for domsafsigelsen," siger informationsdirektør Tor Odland i Telenor til E24, som har historien fra Reuters.

Korruption ligger bag

Nu nærlæser Telenor dommen og vurderer, hvilke skridt selskabet skal tage for "at sikre sine investeringer" og for at Uninor kan fortsætte forretningerne i det store land.

Telenors Indien-satsing blev offentliggjort tilbage i oktober 2008. Norske Telenor ejer omkring 67 procent, mens det lokale selskab Unitech Wireless ejer resten, skriver E24.

I alt har Telenor investeret et større antal milliarder kroner i det indiske tele-eventyr, som i dag omfatter mobiltjenester i 13 af landets 22 tele-områder.

Uninor, som ifølge Cellular Operators Association of India betjener 4,3 millioner kunder, har dog licens til at drive forretning i hele Indien.

Telenor har tidligere været fremme med udtalelser om, at selskabet ville investere godt 21 milliarder kroner i Indien frem mod 2013 og forventede at kunne nå en andel af markedet for mobiltelefoni på otte procent.

Baggrunden for den dramatiske sag er beskyldninger om korruption mod Uninor.

Beskyldningerne daterer sig tilbage til 2008 og drejer sig om, at Uninor har bestukket sig til fordelagtige priser og betingelser på adskillige af sine licenser.

I kølvandet på den store korruptionssag er flere politikere, tidligere regeringsmedlemmer og flere industriledere blevet arresteret, skrive E24.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.