Artikel top billede

Dansk tele-firma får kæmpebøde for prissjusk

Sjusk med priserne på hjemmesiden koster teleselskab en femcifret bøde.

Læs også: Mobilselskabet 3 meldt til politiet 

Teleselskabet 3 har fået en bøde for ikke på hjemmesiden at oplyse tydeligt nok om mindsteprisen på et telefonabonnement.

Selskabet har tidligere fået en bøde for en lignende overtrædelse.

Den samlede pris for et abonnement i hele bindingsperioden er så væsentlig en oplysning, at den ikke må gives via et link på hjemmesiden. Den skal figurere i sig selv på hjemmesiden.

Det er Forbrugerombudsmandens besked til 3, efter at selskabet på sin hjemmeside med stor skrifttype reklamerede for et telefonabonnement ved at oplyse den månedlige pris med en bindingsperiode på seks måneder og et oprettelsesgebyr.

Det skal blive sagt

Længere nede på siden var også oplyst, hvad oprettelsen kostede.

Men først når forbrugeren klikkede på linket "Køb abonnement" blev det med små skrifttyper oplyst, hvad abonnementet mindst ville komme til at koste frem til bindingsperiodens udløb.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte derfor teleselskabet i foråret 2011 for overtrædelse af markedsføringslovens paragraf 13 om prisoplysninger, som kræver, at den erhvervsdrivende oplyser om den samlede pris for tjenesteydelsen inklusive gebyrer, omkostninger, moms og alle andre afgifter.

3 har accepteret at betale bøden, der er forhøjet, fordi teleselskabet tidligere er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden i en lignende sag.

Sagen kostede dengang 3 en bøde på 25.000 kr.

"Den samlede mindstepris på et telefonabonnement er et vigtigt pejlemærke for forbrugeren og gør det muligt at sammenligne tilbud på tværs af abonnementer og selskaber.

I en pressemeddelelse udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe, at han forventer, "at der bliver strammet op på markedsføringen fremover."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere