Artikel top billede

Hackere angriber omstridt gigant-fabrik

En hackergruppe har gennemført et hackerangreb mod produktionsgiganten Foxconn.

Læs også:

Derfor sender hacktivister giganterne til tælling

Computerworld News Service: En gruppe hackere, der kalder sig SwaggSec, er trængt igennem sikkerheden hos Foxconn, der samler 40 procent af verdens elektroniske produkter til forbrugere.

Hackerne har stjålet data, som gruppen efterfølgende har offentliggjort på internettet - tilsyneladende alene for morskabens skyld.

De brugernavne og kodeord, der blev stjålet fra Foxconn, kan misbruges til at placere falske ordrer fra virksomhedens kunder, skriver hackerne i beskrivelsen af en torrent, der indeholder de stjålne data. Foxconn har i denne forbindelse lukket ned for sit services-site.

"Vi nyder at blotte stater og virksomheder, men en mere afgørende motivation er, at det er til stor morskab for os at kompromittere og ødelægge en infrastruktur," forklarer hackerne.

De stjålne og offentliggjorte data indeholder angiveligt kontaktoplysningerne til adskillige af Foxconns globale salgschefer samt brugernavne, IP-adresser, identifikationsnumre og en liste over virksomhedens e-mailbrugere og kunders køb.

Hvem er hacktivister?

SwaggSec ser ud til at have mere tilfælles med den ikke længere eksisterende hackergruppe LulzSec end med Anonymous.

SwaggSec påstår, at såkaldte hacktivister, der begrunder deres handlinger med højere sociale mål, har mere tilfælles med cyber-anarkister, end hacktivisterne selv bryder sig om.

"Vi ved, at der blandt jer, der hævder at være hacktivister, findes en undertrykt del, der nyder at spille en rolle i den anarkistiske begivenhed, som hacking af en infrastruktur er," skriver SwaggSec i deres meddelelse på Pastebin.

LulzSec hærgede sidste år med hacking 50 dage i træk, hvorefter gruppen opløstes tilsyneladende i et forsøg på at undgå at ende i søgelyset fra en intens politiefterforskning. Under denne hacker-bersærkergang brød de blandt andet ind på servere tilhørende Sony og det amerikanske tv-netværk Public Broadcasting Service, PBS.

Foxconn afviser at kommentere på angrebet.

For blot to uger siden offentliggjorde New York Times en længere kritisk artikel om arbejdernes forhold hos Foxconn.

SwaggSec gør dog et nummer ud af at fremhæve, at selvom gruppen er skuffet over forholdene hos Foxconn, så er dette ikke gruppens "motivation for at hacke virksomheder."

Der er tilsyneladende vedvarende problemer angående arbejdernes sikkerhed og psykiske helbred hos Foxconn. En række selvmord i 2010 tydede på, at arbejdsforholdene hos virksomheden er kummerlige. Sidste år omkom tre arbejdere i en eksplosion på en af virksomhedens fabrikker, mens 16 andre blev såret.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor sender hacktivister giganterne til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere