Artikel top billede

Derfor integrerer Intel WiFi i mobil-processoren

Intel arbejder på at indbygge WiFi direkte i processoren, hvilket kan give en række fordele for mobile enheder.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

Computerworld News Service: Intel forventes i denne uge at løfte lidt af sløret for sit arbejde med at indbygge trådløs teknologi direkte i sine processorer, hvilket kan ende med at gøre mobile enheder og pc'er mindre, billigere og mere energieffektive.

Selskabet vil afsløre flere detaljer om sin dual-core Atom-chip med kodenavnet Rosepoint, der har integreret WiFi, ved International Solid-State Circuits Conference, der afholdes i San Francisco i disse dage (fra 19. til 23. februar).

Chippen er stadig under udvikling, men integrationen af en trådløs modtager i Atom-CPU'en kan gøre, at ultrabooks med WiFi har en batterilevetid på dage i stedet for timer, fremhæver Justin Rattner, der er teknologidirektør hos Intel.

Man skal dog ifølge Intel ikke regne med at se chip med integreret WiFi på markedet før midt i dette årti.

Intel har tidligere oplyst, at selskabet ønsker at integrere WiFi-, 3G- og 4G-radioer i fremtidige Atom-chip til brug i netbooks, smartphones og tablets.

Først på året 2011 gennemførte chipproducenten sit opkøb af Infineon Technologies' trådløse division for knap otte milliarder kroner, hvilket blev anset for at være Intels måde at træde ind i markederne for smartphones og tablets.

Kampen mod ARM

Intels største konkurrent på mobilområdet er ARM, hvis processorer bruges i langt de fleste smartphones og tablets. De første "Intel Inside"-smartphones fra Motorola og Lenovo forventes på markedet senere i år, ligesom også Intels Clover Trail-chip vil komme i tablets med Windows 8 senere i år.

Chipproducenter såsom Qualcomm leverer allerede prøver af S4-chip, som er baseret på ARM-arkitektur og integrerer WiFi, 3G- og 4G-radioer. S4-chippen vil kunne køre Windows 8 og er målrettet både smartphones, tablets og pc'er.

Med integrationen af en WiFi-transceiver forsvinder behovet for en ekstra chip, siger Dean McCarron, der er ledende analytiker hos Mercury Research. På den måde kan enhederne gøres mindre, ligesom der forsvinder en produktionsomkostning, påpeger han.

Det kan give lavere priser for købere af smartphones, tablets og endda ultrabooks.

Mobile enheders og pc'ers batterilevetid afhænger i høj grad af, hvor meget data, der overføres via radioen, siger McCarron. Strømforbruget stiger, når der overføres mere data, men integrerede WiFi-transceivere vil være mere energieffektive end separate WiFi-chip.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?