Artikel top billede

Derfor integrerer Intel WiFi i mobil-processoren

Intel arbejder på at indbygge WiFi direkte i processoren, hvilket kan give en række fordele for mobile enheder.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

Computerworld News Service: Intel forventes i denne uge at løfte lidt af sløret for sit arbejde med at indbygge trådløs teknologi direkte i sine processorer, hvilket kan ende med at gøre mobile enheder og pc'er mindre, billigere og mere energieffektive.

Selskabet vil afsløre flere detaljer om sin dual-core Atom-chip med kodenavnet Rosepoint, der har integreret WiFi, ved International Solid-State Circuits Conference, der afholdes i San Francisco i disse dage (fra 19. til 23. februar).

Chippen er stadig under udvikling, men integrationen af en trådløs modtager i Atom-CPU'en kan gøre, at ultrabooks med WiFi har en batterilevetid på dage i stedet for timer, fremhæver Justin Rattner, der er teknologidirektør hos Intel.

Man skal dog ifølge Intel ikke regne med at se chip med integreret WiFi på markedet før midt i dette årti.

Intel har tidligere oplyst, at selskabet ønsker at integrere WiFi-, 3G- og 4G-radioer i fremtidige Atom-chip til brug i netbooks, smartphones og tablets.

Først på året 2011 gennemførte chipproducenten sit opkøb af Infineon Technologies' trådløse division for knap otte milliarder kroner, hvilket blev anset for at være Intels måde at træde ind i markederne for smartphones og tablets.

Kampen mod ARM

Intels største konkurrent på mobilområdet er ARM, hvis processorer bruges i langt de fleste smartphones og tablets. De første "Intel Inside"-smartphones fra Motorola og Lenovo forventes på markedet senere i år, ligesom også Intels Clover Trail-chip vil komme i tablets med Windows 8 senere i år.

Chipproducenter såsom Qualcomm leverer allerede prøver af S4-chip, som er baseret på ARM-arkitektur og integrerer WiFi, 3G- og 4G-radioer. S4-chippen vil kunne køre Windows 8 og er målrettet både smartphones, tablets og pc'er.

Med integrationen af en WiFi-transceiver forsvinder behovet for en ekstra chip, siger Dean McCarron, der er ledende analytiker hos Mercury Research. På den måde kan enhederne gøres mindre, ligesom der forsvinder en produktionsomkostning, påpeger han.

Det kan give lavere priser for købere af smartphones, tablets og endda ultrabooks.

Mobile enheders og pc'ers batterilevetid afhænger i høj grad af, hvor meget data, der overføres via radioen, siger McCarron. Strømforbruget stiger, når der overføres mere data, men integrerede WiFi-transceivere vil være mere energieffektive end separate WiFi-chip.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.