Artikel top billede

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk

Mainframe-udviklerne har vanskeligt ved at holde trit med erhvervslivets hastigt stigende krav.

Computerworld News Service: Erhvervslivet kæmper ifølge en ny rapport med knaphed på særlige kompetencer inden for udvikling til mainframe, fordi det eksisterende personale er ved at gå på pension mens it-studerende fravælger området.

Markedsanalysefirmaet Vanson Bourne har adspurgt 520 it-chefer fra forskellige lande om anvendelsen af mainframe i deres virksomheder.

Spørgeundersøgelsen er gennemført på vegne af Compuware og viser, at "et stagneret mainframe-udviklingsmiljø påvirker udviklernes produktivitet" og desuden "nedsætter it-afdelingens effektivitet."

Har svært ved at følge med

56 procent af respondenterne svarer, at mainframe-udviklerne - der konstant bliver mødt med krav om at skulle udføre mere med færre midler i et hurtigt forandrende it-miljø - har svært ved at imødekomme deres virksomheders skiftende behov.

Samtidig svarer 69 procent, at de tror, at det er mangel på forandring i mainframe-miljøet, der får de nyuddannede inden for it til at vende ryggen til mainframe-udvikling.

Erhvervslivet kaster sig hurtigere end nogensinde før over ny teknologi såsom mobilitet og cloud computing.

Det betyder, at mainframe-udviklerne får pålagt den ekstra arbejdsbyrde hurtigt og succesfuldt at skulle integrere nye applikationer med de gamle mainframe-applikationer.

Mindre effektive

Kris Manery, der er senior vice president og general manager for mainframe-løsninger hos Compuware, advarer:

"Denne stigning i mainframe-udvikling samtidig med en mangel på nye udviklere skaber risiko for, at teamene bliver mindre effektive til at understøtte de applikationer, der i dag er kritiske for verdensøkonomien."

Men 46 procent af de adspurgte it-chefer har ingen planer om at gøre noget ved denne mangel på mainframe-udviklere.

Herudover fremhæver mange af spørgeundersøgelsens respondenter, at henholdsvis høje anskaffelsesomkostninger, kompleks integration og høje omkostninger til efteruddannelse og implementering forhindrer deres virksomheder i at modernisere mainframe-miljøerne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.