Artikel top billede

Rygte: Google udvikler konkurrent til Apples Siri

Google er på vej med en stemmmestyret funktion, der kommer til at minde meget om Apples Siri.

Computerworld News Service: Google er angiveligt ved at udvikle en stemmestyret virtuel personlig assistent, der kan måle sig med Apples Siri.

Google arbejder angiveligt på at udvikle opgaveorienteret software til talegenkendelse under navnet Google Assistant, skriver TechCrunch med henvisning til unavngivne kilder.

Google Assistant vil angiveligt blive lanceret i fjerde kvartal i år. 

Personlig assistent

Apples Siri, som i oktober blev lanceret som en del af iPhone 4S, er designet til at blive brugt som en personlig assistent.

Ved brug af naturligt sprog kan Siri for eksempel svare på spørgsmål, indstille alarmpåmindelser, angive rutevejledninger og foretage opkald.

Analytiker Rob Enderle fra Enderle Group vurderer, at det er et klogt tiltag fra Google at lancere en konkurrent til Siri, men at selskabet bør sørge for, at softwaren bliver af høj kvalitet.

"Siri er en godt markedsført funktion i iPhone, som ser ud til at trække kunder til platformen," tilføjer Enderle.

"Men Siri er langt fra perfekt og kan være direkte irriterende ... et alternativ fra Google er nødt til virkelig at kunne måle sig med Siri og skal også markedsføres som sådan."

Bruger tiden på at videreudvikle

Ved at vente med at lancere den stemmestyrede assistent til sidst på året gør Google det muligt for Apple at videreudvikle godt og grundigt på Siri.

Det betyder, at Google er nødt til at sigte efter, hvor Siri funktionsmæssigt kommer til at være, i stedet for hvor den befinder sig nu.

Google Assistant udvikles af Googles Android-team og har angiveligt været undervejs i et godt stykke tid, skriver TechCrunch.

Med Google Assistant bevæger selskabet sig ud over levering af søgeresultater og fokuserer her på en opgaveorienteret teknologi.

Ligesom Siri vil også Googles stemmestyrede assistent være nødt til at kunne bruges til eksempelvis at tage notat, foretage opkald og diktere sms'er.

Google påtænker angiveligt at åbne teknologien, så eksterne udviklere kan bygge apps og websites, der kan anvende Google Assistant.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere