Artikel top billede

Stor risiko for at dit ERP-projekt flopper

Halvdelen af alle ERP-projekter opnår under halvdelen af de forventede fordele, viser en ny rapport, der kommer med en klar anbefaling.

Computerworld News Service: En ny rapport sætter spot på, hvor vanskeligt det er for organisationer at få langvarige og dyre ERP-projekter til at være pengene værd: 50 procent af projekterne opnår under 50 procent af de forventede fordele.

Panorama Consulting Solutions gennemførte i 2011 en spørgeundersøgelse med deltagelse af 246 store virksomheder fra 64 lande.

Den viste, at erhvervslivet generelt ikke bruger tilstrækkelig tid på at identificere omkostningerne og de potentielle besparelser.

Derfor har virksomhederne vanskeligt ved at måle de samlede økonomiske konsekvenser ved ERP-projekter. Det giver en øget risiko for, at fordelene ikke realiseres.

I rapporten fremhæves det, at 27 procent af respondenterne kun realiserer 31 til 50 procent af de forventede fordele.

17 procent realiserer nul til 30 procent af de forventede fordele, mens fire procent angiver, at de slet ikke har oplevet nogen målbare fordele.

To procent angiver, at de ikke engang har udarbejdet en business case.

75 procent af respondenterne angiver tilgængeligheden af information som opnået fordel, mens 60 procent fremhæver øget interaktion og 38 procent fremhæver forbedrede leveringstider som opnåede fordele.

Respondenterne er mindst imponerede over den forbedrede interaktion med leverandører, hvilket kun 23 procent fremhæver som en opnået fordel.

Panorama konkluderer, at man for at forbedre disse resultater som virksomhed er nødt til at sammensætte solide forretningsmæssige argumenter i såkaldte business cases, der mere håndgribeligt identificerer det samlede investeringsafkast.

"En business case beskriver potentielle omkostningsbesparelser og etablerer et udgangspunkt, man kan måle op imod for på den måde at klarlægge eventuelle forbedringer," står der i rapporten.

"Enhver organisation vil gerne vide, hvornår et projekts samlede omkostninger er hentet ind, men en god organisation vil også kapitalisere på ERP-systemet. Ikke alene bør en virksomhed beregne sit nulresultat, men også sit samlede investeringsafkast," fremhæves i rapporten.

"Det er vigtigt for at kunne forstå, hvordan projektet har gjort virksomheden mere profitabel på længere sigt."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen