Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: gratis /)

It-analytikere enige: Her kommer der vækst

Flere helt afgørende it-markeder vil vokse i de kommende år.

Læs også:

Chip-gigant: Sådan vil vi designe fremtidens chip

Computerworld News Service: Efter flere år med dårligt salg er chip-industrien nu på vej tilbage, vurderer analysehuset Gartner.

Gartner fortalte i sidste uge, at det internationale chip-salg forventes at nå 1.848 milliarder kroner i år, hvilket svarer til en stigning på fire procent i forhold til 2011.

De nye tal er højere end Gartners seneste forudsigelse. I fjerde kvartal sidste år forudså analytikerne en stigning på 2,2 procent i 2012.

"Chip-salget vil for alvor begynde at stige igen fra og med andet kvartal i 2012," skriver Bryan Lewis, der er research vice president hos Gartner.

"Beholdnings-korrektionen forventes afsluttet i løbet af dette kvartal, udnyttelsesgraden er i bund, og den økonomiske situation er ved at stabilisere sig."

Her sker væksten

Gartner forudser vækst i flere sektorer. Pc-produktionen for 2012 forventes, for eksempel, at stige med 4,7 procent, og omsætningen fra chip til pc'er vil ramme 338 milliarder kroner, fortæller Gartner.

Produktionen af mobiltelefoner forventes at vokse med 6,7 procent, og omsætningen fra chip til mobiltelefoner vil samlet set ende på 335 milliarder kroner i 2012.

Gartner bemærker desuden, at tablet-produktionen forventes at stige med hele 78 procent i forhold til sidste år, og omsætningen fra chip til tablets forventes at nå godt 56 milliarder kroner i 2012.

"Med mindre der opstår alvorlige problemer som en krig med Iran, så er verdensøkonomien i bedring, og der er masser af købere, som har holdt tilbage med indkøbene, men som er ved at være klar til at åbne op for pungen igen," siger Rob Enderle, der er analytiker hos Enderle Group.

"Der vil opstå en del interessant konkurrence mellem leverandørerne, men overordnet ser chipmarkedet fornuftigt ud de kommende år."

Han bemærker desuden, at efterhånden som branchen gør sig klar til den længe ventede lancering af Windows 8, så vil der muligvis ske et fald i chipsalget til pc'er, fordi virksomheder og forbrugere hellere vil vente på de nye tilbud.

"Jeg tror, at der vil ske en stigning i løbet af året som helhed, men der kan ske enkelte fald i løbet af året," siger Rob Enderle.

Her er de potentielle problemer

Patrick Moorhead, der analytiker hos Moor Insights & Strategy, siger, at han er optimistisk men forsigtig i forhold til chip-markedet.

"Jeg er forsigtig på grund af de stigende oliepriser," siger han.

"Selv om det ikke direkte har noget med hinanden at gøre, så sker der det, at desto flere penge forbrugerne anvender på benzin, jo mindre bruger de på telefoner, tv og computere," tilføjer han.

Han mener dog, at smartphones og tablets gør markedet spændende, og at det i sig selv kan give chip-salget et økonomisk løft.

De optimistiske forudsigelser for chip-markedet kommer efter Gartners nyhed tidligere i denne måned om, at det globale pc-salg er i vækst, men forventes at forsætte relativt svagt i 2012.

Men Gartners analytikere bemærker desuden, at de regner med, at 2013 bliver noget bedre med et forventet salg af 400 millioner enheder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Chip-gigant: Sådan vil vi designe fremtidens chip




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere