Artikel top billede

It-analytikere enige: Her kommer der vækst

Flere helt afgørende it-markeder vil vokse i de kommende år.

Læs også:

Chip-gigant: Sådan vil vi designe fremtidens chip

Computerworld News Service: Efter flere år med dårligt salg er chip-industrien nu på vej tilbage, vurderer analysehuset Gartner.

Gartner fortalte i sidste uge, at det internationale chip-salg forventes at nå 1.848 milliarder kroner i år, hvilket svarer til en stigning på fire procent i forhold til 2011.

De nye tal er højere end Gartners seneste forudsigelse. I fjerde kvartal sidste år forudså analytikerne en stigning på 2,2 procent i 2012.

"Chip-salget vil for alvor begynde at stige igen fra og med andet kvartal i 2012," skriver Bryan Lewis, der er research vice president hos Gartner.

"Beholdnings-korrektionen forventes afsluttet i løbet af dette kvartal, udnyttelsesgraden er i bund, og den økonomiske situation er ved at stabilisere sig."

Her sker væksten

Gartner forudser vækst i flere sektorer. Pc-produktionen for 2012 forventes, for eksempel, at stige med 4,7 procent, og omsætningen fra chip til pc'er vil ramme 338 milliarder kroner, fortæller Gartner.

Produktionen af mobiltelefoner forventes at vokse med 6,7 procent, og omsætningen fra chip til mobiltelefoner vil samlet set ende på 335 milliarder kroner i 2012.

Gartner bemærker desuden, at tablet-produktionen forventes at stige med hele 78 procent i forhold til sidste år, og omsætningen fra chip til tablets forventes at nå godt 56 milliarder kroner i 2012.

"Med mindre der opstår alvorlige problemer som en krig med Iran, så er verdensøkonomien i bedring, og der er masser af købere, som har holdt tilbage med indkøbene, men som er ved at være klar til at åbne op for pungen igen," siger Rob Enderle, der er analytiker hos Enderle Group.

"Der vil opstå en del interessant konkurrence mellem leverandørerne, men overordnet ser chipmarkedet fornuftigt ud de kommende år."

Han bemærker desuden, at efterhånden som branchen gør sig klar til den længe ventede lancering af Windows 8, så vil der muligvis ske et fald i chipsalget til pc'er, fordi virksomheder og forbrugere hellere vil vente på de nye tilbud.

"Jeg tror, at der vil ske en stigning i løbet af året som helhed, men der kan ske enkelte fald i løbet af året," siger Rob Enderle.

Her er de potentielle problemer

Patrick Moorhead, der analytiker hos Moor Insights & Strategy, siger, at han er optimistisk men forsigtig i forhold til chip-markedet.

"Jeg er forsigtig på grund af de stigende oliepriser," siger han.

"Selv om det ikke direkte har noget med hinanden at gøre, så sker der det, at desto flere penge forbrugerne anvender på benzin, jo mindre bruger de på telefoner, tv og computere," tilføjer han.

Han mener dog, at smartphones og tablets gør markedet spændende, og at det i sig selv kan give chip-salget et økonomisk løft.

De optimistiske forudsigelser for chip-markedet kommer efter Gartners nyhed tidligere i denne måned om, at det globale pc-salg er i vækst, men forventes at forsætte relativt svagt i 2012.

Men Gartners analytikere bemærker desuden, at de regner med, at 2013 bliver noget bedre med et forventet salg af 400 millioner enheder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Chip-gigant: Sådan vil vi designe fremtidens chip
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere