Artikel top billede

EU mistænker store teleselskaber for aftalt spil

EU mistænker de store europæiske teleselskaber for aftalt spil.

Computerworld News Service: De europæiske konkurrencemyndigheder overvejer at indlede en undersøgelse af unionens fem største teleselskaber for mulig kartelvirksomhed imod potentielle konkurrenter som Apple og Google.

Europa-Kommissionen har udsendt en række spørgeskemaer for at finde ud af, hvorvidt en serie møder mellem Vodafone, France Telecom, Telecom Italia, Deutsche Telekom og Telefonica kan regnes for kartelvirksomhed.

GSMA, som er en brancheorganisation, der repræsenterer teleselskaberne, er også blevet udspurgt.

Spørgsmålene er første skridt på vejen mod en formel undersøgelse, men det er endnu ikke afgjort, hvorvidt en undersøgelse bliver aktuel.

Strategiske spørgsmål

Det første møde mellem de fem virksomheder fandt sted i oktober 2010, hvor de diskuterede strategi og standardiserings-spørgsmål.

Gruppen, der har fået navnet E5, var bekymret over den voksende konkurrence fra nye teknologier fra Apple og Google.

Gruppen siger selv, at der var advokater tilstede under alle møderne, og at referater af møderne blev sendt direkte til Kommissionen. Den form for forholdsregler antyder, at E5 vidste, at konkurrencemyndighederne ville interessere sig for møderne.

"Forespørgslerne handler om den måde, standardiseringen af fremtidige services på det mobile kommunikationsområde foregår," bekræfter Kommissionens talsmand for handel, Antoine Colombani.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.