Artikel top billede

Danske teleselskaber taber på stribe i klagenævn

Kun en enkelt klage til Teleklagenævnet faldt sidste år ud til et teleselskabs fordel. Men glæden varede kort for det sejrende teleselskab.

CBB Mobil var det eneste teleselskab, der sidste år fik medhold i en sag i Teleklagenævnet.

Alligevel viste det sig, at der ikke var meget at løfte armene i vejret over for teleselskabet, da lovgivningen undervejs blev ændret.

"Klagen fra CBB Mobil drejede sig om, at IT- og Telestyrelsen (i dag Erhvervsstyrelsen red.) havde afgjort, at de ikke måtte kræve tre kroner for en sms, hvor kunden blev informeret om sin saldo," forklarer Teleklagenævnets sekretariatsleder Helle Röd.

Da kunderne allerede kunne få oplysninger om deres saldo ved et opkald til et gratis nummer, gav Teleklagenævnet CBB Mobil medhold i, at sms-tjenesten var en ekstra tjeneste.

"Men selv om selskabet fik ret i nævnet, blev bekendtgørelsen i mellemtiden ændret, så det alligevel ikke måtte kræve de tre kroner. Så det fik ikke rigtig glæde af afgørelsen," fortæller Helle Röd med henvisning til ændringen i Udbudsbekendtsgørelsen i juli.

Teleklagenævnet traf i alt 10 afgørelser i 2011.

Udover CBB Mobil-afgørelsen blev to sager sendt tilbage til It- og Telestyrelsen, mens de resterende syv støttede op om styrelsens afgørelse.

Det fremgår af Teleklagenævnets årsberetning for 2011.

Teleklagenævnet blev sat i verden i 1997 af daværende forskningsminister Jytte Hilden (S) til blandt andet at afgøre stridigheder mellem teleselskaberne.

Nævnet mødes fire gange årligt og bestræber sig ifølge sin hjemmeside på, at der max går tre måneder fra klagen modtages, til den behandles i nævnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.