Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske teleselskaber taber på stribe i klagenævn

Kun en enkelt klage til Teleklagenævnet faldt sidste år ud til et teleselskabs fordel. Men glæden varede kort for det sejrende teleselskab.

CBB Mobil var det eneste teleselskab, der sidste år fik medhold i en sag i Teleklagenævnet.

Alligevel viste det sig, at der ikke var meget at løfte armene i vejret over for teleselskabet, da lovgivningen undervejs blev ændret.

"Klagen fra CBB Mobil drejede sig om, at IT- og Telestyrelsen (i dag Erhvervsstyrelsen red.) havde afgjort, at de ikke måtte kræve tre kroner for en sms, hvor kunden blev informeret om sin saldo," forklarer Teleklagenævnets sekretariatsleder Helle Röd.

Da kunderne allerede kunne få oplysninger om deres saldo ved et opkald til et gratis nummer, gav Teleklagenævnet CBB Mobil medhold i, at sms-tjenesten var en ekstra tjeneste.

"Men selv om selskabet fik ret i nævnet, blev bekendtgørelsen i mellemtiden ændret, så det alligevel ikke måtte kræve de tre kroner. Så det fik ikke rigtig glæde af afgørelsen," fortæller Helle Röd med henvisning til ændringen i Udbudsbekendtsgørelsen i juli.

Teleklagenævnet traf i alt 10 afgørelser i 2011.

Udover CBB Mobil-afgørelsen blev to sager sendt tilbage til It- og Telestyrelsen, mens de resterende syv støttede op om styrelsens afgørelse.

Det fremgår af Teleklagenævnets årsberetning for 2011.

Teleklagenævnet blev sat i verden i 1997 af daværende forskningsminister Jytte Hilden (S) til blandt andet at afgøre stridigheder mellem teleselskaberne.

Nævnet mødes fire gange årligt og bestræber sig ifølge sin hjemmeside på, at der max går tre måneder fra klagen modtages, til den behandles i nævnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere