Artikel top billede

Her er hvad vi ved om den næste Office-pakke

Den næste version af Microsofts Office indeholder helt nye design-elementer.

Læs også:

Detaljer slipper ud: Sådan bliver Office 15-interfacet

Computerworld News Service: Selvom Microsofts Office 15 Technical Preview grundlæggende er til desktop, så har denne udviklerudgave mange elementer af den særligt touch-venlige grafiske brugergrænseflade Metro.

Det er hovedkonklusionen i bloggeren Paul Thurrotts
omfattende gennemgang
af den tekniske testudgave af den kommende version af Microsofts kontorpakke, Office 15 Technical Preview.

Denne kommende version af Office er for øjeblikket i en lukket betatest, hvor testerne er bundet af en fortrolighedserklæring, men det er alligevel lykkedes Thurrot at få fat i en kopi af softwaren.

I forbindelse med sin gennemgang har han også offentliggjort en masse screenshots.

Det skal understreges, at den udgave af Office 15, som Thurrott har gennemgået, er en pakke af programmer til desktop.

Den kører i et vindue på skrivebordet og har traditionelle desktop-ikoner, når den ses via Windows 8's Metro-startskærm. Faktisk har programpakken 19 ikoner, ét for hver af pakkens individuelle programmer og værktøjer.

Thurrott regner dog med, at dette antal vil blive reduceret i den endelige udgivelse.

Sådan bruges Metro-grænsefladen


Men Office 15 bærer tydeligt præg af Metro i kraft af eksempelvis farvevalg, skarpe kanter og anvendelsen af den samme skrifttype som den touch-optimerede grafiske brugergrænseflade i Windows 8.

Båndet - der er det bånd af knapper og kommandoer, der blev introduceret i grænsefladen af Office 2007 - findes også i Office 15, men det er som standard slået fra, hvilket skærper softwarens minimalistiske udtryk.

Tilføjelsen af Metro-koncepter handler ikke kun om udseende. Office 15 forsøger ifølge Thurrott også at introducere nogle ideer fra Windows 8 såsom muligheden for at forbinde til webservices som Microsofts SkyDrive og Yahoos Flickr.

Office 2010 havde også en vis grad af cloud-integration, men Office 15 placerer webservices mere centralt med genveje til SkyDrive og andre webservices side om side med lokale værktøjer.

Microsoft forsøger tilsyneladende også at imødekomme tablet-brugere i desktop-udgaven af Office 15 med en decideret touchskærm-tilstand, der kan slås til og fra, og som gør knapper og andre grafiske elementer større.

Brugerne kan også redigere Word-dokumenter i fuldskærmstilstand, hvilket i særlig grad er brugbart, når et skærmtastatur dækker en del af skærmen.

Thurrott går ikke voldsomt i dybden med funktionerne, men han leverer rigelig af skærmbilleder af hele Office-pakken, som kan ses på hans blog.

Microsoft har officielt ikke offentliggjort mange informationer om Office 15. Selskabet har dog antydet, at der er tale om en større overhaling. 

PJ Hough, der er vice president for udviklingen af Office, har beskrevet den kommende version som "det hidtil mest ambitiøse forehavende for Office-divisionen." Det er stadig uvist, om Microsoft vil udgive en separat Metro-udgave af Office 15.

Microsoft har heller ikke offentliggjort nogen dato for, hvornår den endelige udgivelse af Office 15 kommer på markedet. Mary Jo Foley fra ZDNet har rapporteret, at Microsoft arbejder på at lancere kontorpakken hen mod slutningen af i år, men det er muligt, at tidsplanen skrider til først på året 2013.

Under alle omstændigheder kan man roligt forvente en offentlig betatest - med svar på mange flere spørgsmål - i løbet af sommeren.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Detaljer slipper ud: Sådan bliver Office 15-interfacet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.