Artikel top billede

Her er hvad vi ved om den næste Office-pakke

Den næste version af Microsofts Office indeholder helt nye design-elementer.

Læs også:

Detaljer slipper ud: Sådan bliver Office 15-interfacet

Computerworld News Service: Selvom Microsofts Office 15 Technical Preview grundlæggende er til desktop, så har denne udviklerudgave mange elementer af den særligt touch-venlige grafiske brugergrænseflade Metro.

Det er hovedkonklusionen i bloggeren Paul Thurrotts
omfattende gennemgang
af den tekniske testudgave af den kommende version af Microsofts kontorpakke, Office 15 Technical Preview.

Denne kommende version af Office er for øjeblikket i en lukket betatest, hvor testerne er bundet af en fortrolighedserklæring, men det er alligevel lykkedes Thurrot at få fat i en kopi af softwaren.

I forbindelse med sin gennemgang har han også offentliggjort en masse screenshots.

Det skal understreges, at den udgave af Office 15, som Thurrott har gennemgået, er en pakke af programmer til desktop.

Den kører i et vindue på skrivebordet og har traditionelle desktop-ikoner, når den ses via Windows 8's Metro-startskærm. Faktisk har programpakken 19 ikoner, ét for hver af pakkens individuelle programmer og værktøjer.

Thurrott regner dog med, at dette antal vil blive reduceret i den endelige udgivelse.

Sådan bruges Metro-grænsefladen


Men Office 15 bærer tydeligt præg af Metro i kraft af eksempelvis farvevalg, skarpe kanter og anvendelsen af den samme skrifttype som den touch-optimerede grafiske brugergrænseflade i Windows 8.

Båndet - der er det bånd af knapper og kommandoer, der blev introduceret i grænsefladen af Office 2007 - findes også i Office 15, men det er som standard slået fra, hvilket skærper softwarens minimalistiske udtryk.

Tilføjelsen af Metro-koncepter handler ikke kun om udseende. Office 15 forsøger ifølge Thurrott også at introducere nogle ideer fra Windows 8 såsom muligheden for at forbinde til webservices som Microsofts SkyDrive og Yahoos Flickr.

Office 2010 havde også en vis grad af cloud-integration, men Office 15 placerer webservices mere centralt med genveje til SkyDrive og andre webservices side om side med lokale værktøjer.

Microsoft forsøger tilsyneladende også at imødekomme tablet-brugere i desktop-udgaven af Office 15 med en decideret touchskærm-tilstand, der kan slås til og fra, og som gør knapper og andre grafiske elementer større.

Brugerne kan også redigere Word-dokumenter i fuldskærmstilstand, hvilket i særlig grad er brugbart, når et skærmtastatur dækker en del af skærmen.

Thurrott går ikke voldsomt i dybden med funktionerne, men han leverer rigelig af skærmbilleder af hele Office-pakken, som kan ses på hans blog.

Microsoft har officielt ikke offentliggjort mange informationer om Office 15. Selskabet har dog antydet, at der er tale om en større overhaling. 

PJ Hough, der er vice president for udviklingen af Office, har beskrevet den kommende version som "det hidtil mest ambitiøse forehavende for Office-divisionen." Det er stadig uvist, om Microsoft vil udgive en separat Metro-udgave af Office 15.

Microsoft har heller ikke offentliggjort nogen dato for, hvornår den endelige udgivelse af Office 15 kommer på markedet. Mary Jo Foley fra ZDNet har rapporteret, at Microsoft arbejder på at lancere kontorpakken hen mod slutningen af i år, men det er muligt, at tidsplanen skrider til først på året 2013.

Under alle omstændigheder kan man roligt forvente en offentlig betatest - med svar på mange flere spørgsmål - i løbet af sommeren.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Detaljer slipper ud: Sådan bliver Office 15-interfacet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere