Hackere driller Apple: Den nye iPad er jailbreaket

Den tredje generation af iPad er nu hacket, så den kan køre apps, der ikke er godkendt af Apple.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad


Computerworld News Service: Hackere har nu regnet ud, hvordan man undgår Apples tekniske begrænsninger, så man kan installere uautoriserede apps på selskabets seneste iPad.

Apple forbyder installationen af applikationer, selskabet ikke selv har godkendt, men hackere har fundet ud af, hvordan man bryder denne tekniske begrænsning i et såkaldt jailbreak.

Med et jailbreak laves der ændringer i styresystemet, så uautoriserede apps kan installeres fra alternative app-butikker såsom Cydia.

Der findes tre forskellige metoder til at jailbreake Apples iOS 5.1. I løbet af weekenden blev der på nettet offentliggjort videoer og skærmbilleder, der viser hvordan, oplyser Dev-Team, der udviklede det første værktøj til jailbreak af Apples mobile enheder.

Stefan Esser, der på Twitter kalder sig for @i0n1c, offentliggjorde fredag en video af den nye iPad, der med held var blevet jailbreaket. Desuden offentliggjorde Twitter-brugeren @musclenerd også fredag adskillige skærmbilleder af en hacket, ny iPad.

Herudover har Paul Griffen (@phoenixdev) og Grant Paul (@chpwn) offentliggjort skærmbilleder af deres hackede nye iPads.

I januar udkom værktøjet Absinthe A5, som kunne bruges til at jailbreake både iPhone 4S og iPads med tidligere versioner af iOS op til versionen før iOS 5.1. Det tog omkring 10 måneder at udvikle dette værktøj, på grund af de vanskeligheder hackergruppen GreenPois0n havde med at finde en måde at udnytte A5-processoren.

Selvom det ikke er decideret ulovligt at jailbreake Apples apparater, så fraråder selskabet denne praksis. Hvis et apparat er blevet jailbreaket, vil reparationer ikke være dækket af garantien.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.