Artikel top billede

Hackere driller Apple: Den nye iPad er jailbreaket

Den tredje generation af iPad er nu hacket, så den kan køre apps, der ikke er godkendt af Apple.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad

Computerworld News Service: Hackere har nu regnet ud, hvordan man undgår Apples tekniske begrænsninger, så man kan installere uautoriserede apps på selskabets seneste iPad.

Apple forbyder installationen af applikationer, selskabet ikke selv har godkendt, men hackere har fundet ud af, hvordan man bryder denne tekniske begrænsning i et såkaldt jailbreak.

Med et jailbreak laves der ændringer i styresystemet, så uautoriserede apps kan installeres fra alternative app-butikker såsom Cydia.

Der findes tre forskellige metoder til at jailbreake Apples iOS 5.1. I løbet af weekenden blev der på nettet offentliggjort videoer og skærmbilleder, der viser hvordan, oplyser Dev-Team, der udviklede det første værktøj til jailbreak af Apples mobile enheder.

Stefan Esser, der på Twitter kalder sig for @i0n1c, offentliggjorde fredag en video af den nye iPad, der med held var blevet jailbreaket. Desuden offentliggjorde Twitter-brugeren @musclenerd også fredag adskillige skærmbilleder af en hacket, ny iPad.

Herudover har Paul Griffen (@phoenixdev) og Grant Paul (@chpwn) offentliggjort skærmbilleder af deres hackede nye iPads.

I januar udkom værktøjet Absinthe A5, som kunne bruges til at jailbreake både iPhone 4S og iPads med tidligere versioner af iOS op til versionen før iOS 5.1. Det tog omkring 10 måneder at udvikle dette værktøj, på grund af de vanskeligheder hackergruppen GreenPois0n havde med at finde en måde at udnytte A5-processoren.

Selvom det ikke er decideret ulovligt at jailbreake Apples apparater, så fraråder selskabet denne praksis. Hvis et apparat er blevet jailbreaket, vil reparationer ikke være dækket af garantien.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere