Artikel top billede

Derfor skal man ikke skære i sikkerheds-kampagner

Man skal ikke skære i kampagner om it-sikkerhed.

Læs også: Kampagne om it-sikkerhed skåret drastisk ned

Sikkerhedsekspert kritiserer, at den offentlige oplysningskampagne netsikker.nu er blevet skåret med over en million kroner.

Faktisk er budgettet kun på 347.000 kroner i 2012, mens det tidligere år har ligget på 1,3 og 1,4 millioner kroner, har Computerworld beskrevet.

Professor Ivan Bjerre Damgård fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet påpeger at it-sikkerhed i høj grad drejer sig om folk´s adfærd.

"Generelt er det helt forkert at tro, at it-sikkerhed kun handler om teknik, og at almindelige mennesker ikke kan gøre noget for at forbedre deres it-sikkerhed," fortæller Ivan Bjerre Damgård.

Gør kampagnen bedre

Sund skepsis overfor underlige mails og tvivlsomme sider på nettet kan faktisk forbedre sikkerheden, forklarer professoren videre.

"Det er utrolig vigtigt, at folk ved den slags, og derfor er oplysning også vigtig. Så hvis der var utilfredshed med netsikker.nu kampagnen, burde man tænke over hvordan den kan forbedres i stedet for at skære ned," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere