Artikel top billede

Codan træder på bremsen i stort it-projekt

Forsikringsgigant træder på bremsen i stort it-projekt. Det er der helt konkrete grunde til.

Codan Forsikring og TryggHansa i Sverige har valgt at træde på bremsen i stort it-projekt.

Begge selskaber hører til under forsikringsgiganten RSA´s vinger i England, hvor it-folk i begge selskaber tilsammen udgør it-funktionen i RSA i Skandinavien.

Og de har altså nu valgt at tage den med ro i en stor udskiftning af deres it-platform. 

"Vi har et stort mangeårigt forandringsprogram kørende, hvor vi er ved er ved at skifte mange elementer af vores it-platform ud," forklarer assistent COO Frank Andersen fra Codan Forsikring A/S til Computerworld.

Til det formål har RSA samarbejde med flere leverandører, herunder Accenture, som man har samarbejdet med i mange år, oplyser han.

Samtidig tæller partnerne blandt andet Patni og CSC, som der i sin tid blev indgået en driftsaftale med, der alene vurderes at have en værdi af 300 millioner kroner.

Stoppet og pauset projekt

Frank Andersen forklarer, at Accenture er i gang med at levere første release til den "store udskiftning af forsikringssystemet".

Og der kommer yderligere leverancer fra Accenture i løbet af foråret, oplyser han.

"Og så i næste skridt. Der har vi stoppet eller pauset projektet, hvor vi vil re-evaluere tilgangen," fortæller Frank Andersen.

Årsagen til opbremsningen er Frank Andersen ikke meget for at gå i detaljer med, men den skyldes umiddelbart overvejelser omkring "markedet og den forretningsmæssige situation".

"Jeg kan ikke gå i detaljer med konkrete og specifikke forretningsmæssige detaljer," fortæller Frank Andersen.

Vil snart beslutte det fremadrettet forløb

Tilgengæld mener han, at det er "naturligt" i så stort et program at "pause" og revurdere mellem de opgaver eller releases, som man tidligere har planlagt.

Markedet og den forretningsmæssige situation udvikler sig
konstant, og det medfører ofte tilpasning og nye beslutninger, forklarer han.

Hvorledes projektet skal fortsætte efter pausen er ikke
besluttet på nuværende tidspunkt, oplyser Frank Andersen.

"I løbet af den kommende måned vil selskabet beslutte det fremadrettet forløb, for der er på nuværende tidspunkt planlagt adskillige releases," fortæller Frank Andersen.

COO: Tilfreds med Accenture
Har I været tilfreds med første release fra Accenture?

"Ja, det har vi," siger Frank Andersen.

Også leverandøren Accenture oplyser, at man fortsat har "et aktivt samarbejde omkring det overordnede projekt" hos Codan.

"Der er tale om, at en leverance i et overordnet projekt er sat på hold for at vurdere, hvordan projektet bedst muligt kan færdiggøres," forklarer Nordic Marketing & Communications Director Claus Wilkki hos Accenture i Danmark. 

Accenture A/S har i Danmark en omsætning på 1,4 milliarder kroner og beskæftiger omkring 600 medarbejdere.

Alene Codan Forsikring A/S har en omsætning på 5,9 milliarder kroner og har cirka 1.700 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen