Artikel top billede

Nu kan du prøve den næste version af Photoshop

Adobe har frigivet en beta-udgave af den næste version af Photoshop. Hent den her.

Se også:

Se Photoshops utrolige forvandling gennem 20 år

Computerworld News Service: For første gang i syv år har Adobe frigivet en betaudgave af sit flagskib, Photoshop.

Photoshop CS6 beta er nu frit tilgængelig fra Adobe Labs på engelsk og japansk. Den kommercielle udgivelse sker inden længe - i løbet af første halvår af 2012.

Adobe giver i kraft af denne betatest et smugkig på programmet og dets mange nye funktioner, mens de nye versioner af også resten af Creative Suite samt Creative Cloud gøres klar til lancering.

Indtil da håber Adobe, at brugerne vil give feedback om de nye tiltag. I løbet af andet kvartal vil hele pakken af opdaterede CS6-programmer være i brugernes hænder.

"Brugermiljøet har været med til at forme den kommende Photoshop CS6 mere end nogensinde før," siger Bryan O'Neil Hughes, der er produktchef for Photoshop.

"Dette er en meget brugerdreven udgivelse, og vi opfordrer folk til downloade betaen, opleve den og give feedback."

Hughes fortæller, at Adobe ser dette som en mulighed for at dele betaen med de folk, der har hjulpet med at udstikke produktets nye retning.

"Brugerfeedback er altid velkommen, og vi har flere kanaler end nogensinde før til feedback fra brugermiljøet," fortæller Hughes.

Photoshop CS6 vil også denne gang, ligesom det har været tilfældet i de sidste få versioner, udkomme i både en almindelig og en såkaldt Extended udgave, der begge vil indeholde en række nye funktioner - 60 procent flere nye funktioner end i den sidste version, oplyser Hughes.

Herudover vil udgivelsen indeholde 65 forbedringer, som brugerne specifikt har efterspurgt, samt få software-acceleration fra den nye Mercury Graphics Engine, som er særligt tilpasset 64-bit Mac-systemer med adskillige processorkerner.

Her er de nye funktioner

Se også:

Se Photoshops utrolige forvandling gennem 20 år

Den grafiske brugergrænseflade i Photoshop CS6 er blevet redesignet, så den er mere strømlinet og mørk i udtrykket.

Programmets udvalg af indholdsbevidste værktøjer inkluderer to nye komponenter: Indholdsbevidst korrektionsværktøj og indholdsbevidst flytteværktøj.

Herudover introduceres der en mængde nye sløringseffekter, et ikke-destruktivt beskæringsværktøj og et nyt værktøj til at korrigere for forvrængninger i fotografier taget med vidvinkellinser.

Det indholdsbevidste korrektionsværktøj gør det muligt at reparere et område af et billede med indsamlede pixel fra et andet område af det samme billede.

Det minder en del om stempelkloningsværktøjet men er lidt mere nuanceret. Det indholdsbevidste flytteværktøj gør det muligt at flytte et objekt til et nyt sted i billedet, hvorefter programmet automatisk udfylder baggrunden bag det flyttede objekt.

Bedre muligheder for lag

Photoshops teknologi til at arbejde med lag har også fået en overhaling. I Photoshop CS6 beta er det nu for første gang muligt i vektor-lag at tilføje stiplede linjer og gradienter. Det er også blevet muligt at søge i lagene, så man hurtigere kan finde specifikke lag.

Nye teksteffekter giver desuden designere hurtig adgang til en masse valgmuligheder.

Photoshop CS6 får også mere intelligente automatiske korrektioner, der bygger på en database af korrektioner af lignende billeder. Nye malefunktioner såsom nedbrydelige penselspidser, et helt nyt GPU-accelereret oliemalingsfilter, hudfarvebevidst markering og afmaskning samt intuitiv oprettelse af video er blot nogle få af de nye funktioner i den kommende version.

Camera Raw 7, som blev lanceret i Photoshop Lightroom 4, bliver også inkluderet som et plugin til Photoshop CS6, denne gang med nye indstillingsmuligheder der er lettere at bruge.

Overførsel til andre programmer

Mere end nogensinde før rækker Adobe Photoshop CS6 ud til relaterede kreative programmer både indenfor og udenfor Creative Suite.

For eksempel vil Photoshop gemme dokumenter i baggrunden, automatisk kunne genoprette dokumenter og vil inkludere funktioner såsom forudindstillet migration og deling ligesom den nyligt udgivne Photoshop Lightroom 4.

Funktionen til forudindstillet migration gør det let for brugere, der opgraderer fra tidligere versioner at flytte alle deres indstillinger, arbejdsrum og tilpassede værktøjer til den nye version.

Ydelsesforbedringer

Photoshop CS6 vil indeholde Adobes nye Mercury Graphics Engine, som udnytter grafikprocessoren (GPU'en) til at accelerere beregningstunge opgaver.

Det virker med en lang række forskellige grafikprocessorer, så flest muligt brugere af Photoshop får gavn af det. Adobe oplyser, at Mercury Graphics Engine især øger hastigheden for værktøjer såsom Liquify, Puppet Warp, Transform og Lighting Effects.

Photoshop CS6 Extended indeholder alle forbedringerne fra den almindelige udgaver, men vil derudover også få mere intuitive indstillinger for 3D end i sidste version, nye sceneredigeringsmuligheder, refleksioner og skygger, der kan trækkes i, let justering og distribuering af 3D-objekter samt hurtigere Ray Trace-rendering.

Extended-udgaven får desuden forbedrede funktioner til kvantitativ billedanalyse.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere