Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Google færdig med at sende Chrome i skammekrogen

Google sætter en stopper for straf til Chrome, der kan påvirke browserens markedsandel.

Læs også:

Chrome hullet som en si - Google lukker 14 huller

Computerworld News Service: Googles browser, Chrome, har nu afsonet sin straf, og selskabet har givet browseren den gamle PageRank tilbage efter en 60-dages selvpåført straf på grund af en markedsføringskampagne, der brød selskabets egne regler.

På et tidspunkt i løbet af marts ophævede Google den strafforanstaltning, som selskabet havde pålagt Chrome i den første uge af januar, navnlig at browserens download-side, www.google.com/chrome, blev rangeret lavere i søgeresultaterne.

Det vides ikke, præcist hvornår Google genindførte browserens gamle rangering. Websitet Search Engine Land var 16. marts først til at rapportere om straffens ophør.

Chrome i vælten

Beslutningen om at reducere Chromes PageRank - den rangering, som Google giver websites baseret på blandt andet hvor mange andre websites, der linker til dem - blev taget efter SEO Book og Search Engine Land afslørede, at en markedsføringskampagne betalte bloggere for at offentliggøre indlæg med links til en video, der markedsførte Chrome til små virksomheder.

Det tillader Google ikke, og selskabet har tidligere straffet lignende adfærd.

4. januar offentliggjorde Matt Cutts, som er chef for det team hos Google, der har ansvaret for at holde opsyn med, om disse regler overholdes, at rangeringen i søgeresultaterne af Chromes download-site derfor ville blive nedgraderet og holdt på dette lavere niveau i mindst 60 dage.

Google nedgraderede download-sidens PageRank til nul, hvilket er den laveste karakter i PageRanks skala, der går fra nul til 10.

24. marts estimerede adskillige PageRank-værktøjer Chromes download-side til en karakter på syv.

Det betyder det i søgninger

Foretager man i dag en søgning på Google med "browser" som søgeord, ligger Chrome på en tredje- eller fjerdeplads på første side af søgeresultater. I løbet af strafperioden lå Chromes download-site helt nede på femte side af søgeresultaterne.

Mozillas Firefox ligger stadig på førstepladsen i en søgning med "browser" som søgeord.

Net Applications vurderer, at denne straf var årsagen til den største nedgang nogensinde i Chromes markedsandel i januar, men tallene fra StatCounter fortæller en anden historie.

Chromes andel steg nemlig fortsat i løbet af strafperioden ifølge StatCounters målinger: 1,1 procent i januar, 1,4 procent i februar og indtil videre én procent i marts.

Denne vækst er på linje med StatCounters tal for Chromes vækst i 2011, hvilket i gennemsnit var lige over én procent per måned.

Chrome har ifølge StatCounters tal i dag en andel på 30,8 procent af det globale browsermarked, hvilket kun overgås af Microsofts Internet Explorer. Net Applications måler dog Chromes globale andel til at ligge på 18,9 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Chrome hullet som en si - Google lukker 14 huller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere