Artikel top billede

Sådan fungerer udskældt batteri i Apples nye iPad

Påstandene om problemer med batteriet i den nye iPad er nu blevet undersøgt nærmere.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad

Computerworld News Service: Der er ikke noget i vejen med batteriet i din nye iPad.

På trods af at visse rapporter i medierne har antydet, at Apples nyeste tablet lider af adskillige problemer med batteriet, så konkluderer forsøg udført af Macworld - Computerworlds søstermedie - at batteriet i den tredje generation af iPad fungerer, som det skal.

Som kunde skal man derfor ikke frygte, at batteriet tager skade af overopladning.

Dr. Raymond Soneira fra DisplayMate Technologies var den første til at lufte bekymringer om den nye iPads batteri.

Han mente, at iPad'en indikerede, at batteriet var fuldt opladt, når det faktisk kun var omkring 90 procent opladt. Han skrev, at hvis man tager sin iPad ud af stikket, så snart den viser, at batteriet er fuldt opladt, så "får man 1,2 timer mindre driftstid."

Men værre endnu så hævdede Soneira samtidig, at Apple oplyser, at det kan "skade batteriets levetid," hvis man lader det være sluttet til opladning for længe.

Det står ikke klart, hvorfra Soneira har dette citat fra Apple om faren for at skade batteriet ved overopladning. Macworld har ikke kunnet finde nogen udtalelse om emnet fra Apple til nogen presseorganisation, og selskabet afviser at kommentere sagen.

Alle referencer til denne udtalelse ser ud til at ende i rapporten fra Soneira eller i CNBC's dækning af samme. Apples egen vejledning om opladning af iPad'ens batteri beskriver ingen risiko for skade af batteriet ved overopladning.

Ekspert afviser problem

Carl Howe, der er vice president for data sciences research hos The Yankee Group, fortæller Macworld, at "det ikke skader batteriet at lade iPad'en være tilsluttet strøm ... Et opladningskredsløb sørger for, at batteriet ikke tager skade."

I en beskrivelse af hvordan dette opladningskredsløb fungerer, sammenligner Howe det med, hvordan man bruger en kande til at fylde et glas med vand:

"Man hælder jo ikke vand i for fuld kraft, indtil vandet løber over. Derimod hælder man vand i, indtil man er fem eller 10 procent fra toppen af glasset, hvorefter man hælder langsommere og sørger for at stoppe, før bægeret flyder over. Sådan fungerer opladningskredsløbet."

At opladningen sker langsommere, når batteriet nærmer sig fuld opladning, kaldes trickle-charge mode:

"Det er ligesom at dryppe vand ned i glasset fra kanden" for at sikre, at man ikke hælder for meget i, så det flyder over, forklarer Howe.

Faktisk er denne trickle-charge mode netop forklaringen på Soneiras bekymring om, hvorfor batteriet endnu ikke er fuldt opladt, når batteriindikatoren på den nye iPad først viser det.

Howe er enig i, at batteriet på dette tidspunkt i opladningen faktisk godt kan oplades endnu mere, men han fastslår, at det ikke er noget problem.

"Den kapacitet, som Apple oplyser, er baseret på, når iPad'en først indikerer, at batteriet er fuldt opladt - al yderligere opladning i denne trickle-charge-tilstand er bare en slags bonus."

Sådan skal den oplades

Hvis man ikke bruger sin iPad regelmæssigt, anbefaler Apple, at man sørger for at oplade batteriet fuldt og derefter aflade helt mindst én gang om måneden af hensyn til batteriets sundhed.

Selv hvis man bruger sin iPad regelmæssigt, vil gennemførelsen af en sådan komplet opladningscyklus "sikre at batteriets status vises korrekt."

Denne kalibrering hjælper grundlæggende til, at batteriindikatorens software får nøjagtige data om batteriet.

Alt dette betyder, at du med ro i sindet kan slutte din iPad til opladning, når du går i seng. Selvom batteriindikatoren allerede ved midnat viser, at batteriet er fuldt opladt, skader det altså ikke at lade din tablet være tilsluttet strøm, indtil hanen galer.

Batteriet i den nye iPad har ifølge Apple den samme driftstid på 10 timer som de to tidligere generationer, men den anvender et større batteri på 42,5 watt-timer.

Batteriet i iPad 2 er derimod på 25 watt-timer. Derfor tager det selvsagt også længere tid at oplade dette større batteri.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere