Artikel top billede

Piratparti valgt ind i tysk delstat

Det tyske piratparti ledes i delstaten Saarland af 22-årige Jasmin Maurer.

Computerworld News Service: Fire medlemmer af det tyske piratparti er blevet valgt ind i parlamentet for den tyske delstat Saarland.

Det er den anden delstat i landet, hvor dette politiske parti, der blandt andet har fokus på copyright og borgerdeltagelse, har fået fodfæste.

Piratenpartei Deutschland vandt fire pladser i parlamentet for den relativt lille delstat Saarland, der har godt en million borgere og grænser op til Luxembourg og Frankrig.

Med denne sejr er Piratpartiet i Tyskland, der i daglig tale kaldes Piraterne (tysk: die Piraten), større end de Grønne, som kun fik to pladser i delstatsvalget.

De andre tre politiske partier, der blev valgt ind i delstatens parlament, er venstrepartiet Die Linke med ni pladser, det socialdemokratiske SPD med 17 pladser og forbundskansler Angela Merkels konservative kristendemokratiske CDU med 19 pladser. Piraterne vandt 7,4 procent af stemmerne, hvilket specifikt blev til 35.646 stemmer.

Selvom Piraterne, der i Saarland ledes af 22-årige Jasmin Maurer, ofte er blevet associeret med copyright-emner, så var det ikke, hvad partiet havde på dagsordenen i valgkampen.

I stedet har det tyske piratparti fokuseret på åbenhed i de offentlige myndigheder, behovet for ordentlig adgang til uddannelse og borgernes ret til aktivt at deltage i beslutningsprocesserne.

Rick Falkvinge, der er stifter af det svenske Piratpartiet, som Piratenpartei Deutschland er moddelleret efter, ønsker sine tyske kolleger i Saarland tillykke i en video på YouTube.

Her hylder han det tyske piratpartis resultater og særligt, at det er lykkedes at gå fra at være en ren aktivistbevægelse til at blive en gruppe, der vinder genklang hos den bredere befolkning.

"Jeg tror, at det er afgørende for at slå igennem uden for Berlin, som jo trods alt er en meget progressiv by," siger Falkvinge. Han ser valget i Saarland som et tegn på, at lignende piratpartier kan slå igennem hvor som helst.

Piraterne er på fremmarch i Tyskland. Valget i Saarland er anden gang partiet bliver valgt ind i en tysk delstats parlament. I 2011 blev 15 medlemmer af Piratpartiet i Tyskland valgt ind i Berlins parlament.

I det nationale valg i 2009 nåede Piraterne ikke op over spærregrænsen på fem procent til repræsentation i Forbundsdagen. De fik dog to procent af stemmerne, hvilket var mere end andre små partier.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere