Artikel top billede

Foto: Ernst Tobisch

Telefirmaer: Vi overfakturerer ikke danskerne

Telia, TDC og Telenor overfakturerer ikke for millioner, som analytiker hævder.

Læs også: Telerådgiver: Teleselskaber tager millioner i overpris

Telerådgiveren Rasmus Tharsgaard har lagt sig ud med tre af de største teleselskaber i landet, TDC, Telia og Telenor.

For de sjusker ifølge rådgiveren med fakturaerne. Faktisk for større millionbeløb hvert eneste år.

Men flere af telefirmaerne afviser anklagerne. 

"Rasmus har nok en pointe, hvis vi taler om situationen for et par år siden. Men der er sket en del siden da," siger kommunikationschef Mette Honoré fra Telia til Computerworld. 

Sådan tjekker Telia

Hun erkender, at der selvfølgelig kan ske fejl al den stund, at implementering i Telia's systemer er manuel, og "alle kan jo lave en tastefejl".

Men sådanne eventuelle manuelle fejl findes og løses normalt ved dobbelttjek mellem første manuelle indtastning og udskrivning af første faktura, oplyser hun.

Endvidere udføres implementeringen og kvalitetstjek aldrig af den samme person, forklarer Mette Honoré.

"Når kunden overgår til vores almindelige drift, underlægges han/hun vores månedlige fakturatjek," fortæller Telia-talspersonen.

I forbindelse med Telias månedlige fakturakørsler, kontrolleres alle abonnementstyper og takseringsformer.

"Vores systemers performance tjekkes, og eventuelle fejl meldes ind til vores billing team. Eventuelle fejl medfører omkørsel af faktureringen, sådan at fejl rettes, og kunderne ikke bliver berørt," forklarer Mette Honoré.

Kunder krediteres

Endelig er der tilfælde, hvor fejlen når ud til kunden.

"I de ganske få tilfælde, hvor en fejl ikke bliver løst inden fakturering, bliver den naturligvis rettet, når den findes."

"Er kunder i den anledning blevet overfaktureret, krediteres kunden, så priserne passer i henhold til kontrakten," forklarer hun.

Telerådgiveren siger, at han kun har oplevet, at kunder er blevet overfaktureret - aldrig under-faktureret. Er det tilfældigt?

"Hvis Rasmus Tharsgaard kun har fundet overfaktureringsfejl, må det bero på en tilfældighed eller være udtryk for, at han finder det, han leder efter."

"I vores interne kontrol finder vi fejl, som går begge veje. Der er ikke noget mønster i det og absolut ikke nogen bevidst handling bag," siger hun.

Hos TDC er reaktionen lidt anderledes.

Sådan reagerer TDC på anklager

Er det rigtigt, at TDC og resten af telebranchen altid overfakturerer?

"Nej, det er det ikke," fortæller direktør Peter Stig Andersen fra TDC Erhverv.

For det bider faktisk sig selv i halen, såfremt man fakturerer forkert, påpeger han.

"Vi lever af vores kunder, og derfor gør vi en stor indsats for at sikre, at vores kunder bliver faktureret korrekt," siger han.

Endelig understreger TDC-direktøren også, at skulle der ske en fejl, så retter selskabet selvfølgelig op på det.

"Skulle der være enkelte fejl, så retter vi dem selvfølgelig efterfølgende," slutter TDC-direktøren.

Telenor henviser til telebranche-foreningen for kommentarer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.