Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er Googles nye programmerings-sprog

Version 1 af programmeringssproget Go er blevet lanceret med understøttelse af binær distribution og integration med Googles cloud-platform App Engine. Se her, hvad sproget kan.

Computerworld News Service: Google har lanceret version 1 af programmeringssproget Go.

Go 1 kan downloades fra programmeringssprogets website.

Sproget er open source og er blevet kørt i stilling som et generelt programmeringssprog, der kan bruges til alt lige fra applikationsudvikling til systemprogrammering, og byder på funktioner såsom garbage collection og parallelitet.

Det er også hensigten, at sproget skal være let at programmere med.

Go 1 er den første udgivelse af sproget, der understøtter binær distribution, og er tilgængelig til Linux, FreeBSD, Mac OS X og Windows. Sproget kan også integrere med Googles cloud-platform App Engine.

Stabilitet til brugerne

"Motivationen bag Go 1 er at give stabilitet til brugerne. Folk, som skriver programmer i Go 1, kan have tillid til, at deres programmer i årevis og i mange forskellige miljøer vil fortsætte med at kunne kompileres og køre. Således kan også forfattere, som skriver bøger om Go 1, vide sig sikre på, at deres eksempler og forklaringer vil være nyttige for deres læsere i dag og i lang tid fremover," skriver medlem af Go-teamet Andrew Gerrand på Go-sprogets blog.

Google stræber også efter en fremadrettet kompatibilitet: Version 1 er en repræsentation af Go, som det bruges i dag, og ikke udtryk for noget større redesign, forklarer Gerrand.

Men Go 1 introducerer dog visse ændringer såsom nye typer for Unicode-tegn og -fejl. Pakke-hierarkiet er blevet omorganiseret til at gruppere relaterede ting.

"I planlægningen fokuserede vi på at rydde op i problemerne og uoverensstemmelserne og forbedre portabiliteten. Der har længe eksisteret en masse ændringer til Go, som vi har designet og prototypet men ikke udgivet, fordi de ikke var bagudkompatible. Go 1 inkorporerer disse ændringer, hvilket medfølger væsentlige forbedringer af sproget og bibliotekerne, men også at der introduceres inkompatibilitet med ældre programmer. Heldigvis kan reparationsværktøjet go tool fix automatisere en stor del af det arbejde, der skal gøres for at bringe ældre programmer op på samme niveau som Go 1," forklarer Gerrand.

Hurtigere softwareudvikling

Pakken af værktøjer til Go er blevet struktureret rundt om go-kommandoen, som er et program til at hente, bygge, installere og vedligeholde Go-kode.

Denne kommando fjerner behovet for Makefiles i arbejdet med at skrive Go-kode.

Udgivelsen af Go 1 er også blevet anledning til en ny udgivelse af Google App Engine SDK.

Med udviklingen af Go sigter Google efter at imødekomme, hvad selskabet ser som et behov for hurtigere softwareudvikling, der lettere og bedre kan udnytte processorer med flere kerner.

Det er meningen, at Go skal kunne kompilere store programmer på få sekunder på en enkelt computer og levere en model til softwarekonstruktion, der gør det lettere at foretage analyse af afhængigheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.