Artikel top billede

Statens regnedrenge: Dybt suk over Polsag-håndtering

Polsag-skandalen øger bekymring for justitsministeriets og politiets håndtering af it.

Læs også:

Sådan kørte Polsag helt af sporet

Statsrevisorerne, der er holder øje med statens økonomi, er generelt bekymrede for justitsministeriets og politiets håndtering af it.

Det fortæller formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), til Computerworld.

Statsrevisorernes generelle bekymring bliver nu intensiveret af justitsministeriet og rigspolitiets punktum for det skandaleramte sagsbehandlingssystem Polsag, som it-giganten CSC sammen med Scanjour har arbejdet på siden første halvdel af nullerne med forsinkelser og fordyrelser.

Det fremgår af statsrevisorernes endelige betænkning vedrørende statsregnskabet for 2010.

Polsag øger bekymring

Her skriver de seks statsrevisorer, at "statsrevisorernes bekymring er ikke blevet mindre efter, at det i begyndelsen af februar 2012 kom frem, at regeringen har besluttet at stoppe udviklingen af politiets sagsbehandlingssystem, Polsag." 

"Systemet har været undervejs siden 2003, men en ekstern undersøgelse har nu vist, at Polsag næppe vil kunne virke i praksis til trods for, at der er anvendt omkring 500 millioner kroner på udviklingen af systemet."

I statsrevisorernes afgivelsesbemærkning fortæller de seks statsrevisorer endvidere, at de "konstaterer, at politiet har en udfordrende opgave, som kræver stram styring, før den fulde gevinst af politireformen kan høstes."

Derfor er der ifølge statsrevisorerne "grund til bekymring, når det er rigsrevisors opfattelse, at politiet fortsat er på et indledende stadie i forhold til økonomistyring og mål- og resultatstyring."

For lidt it for pengene gennem årtier


Statsrevisorernes bekymring for justitsministeriets succes med brug af midler indenfor it er ifølge formanden på ingen måde ny. 

"Justitsministeriet har gennem de sidste to årtier vel nogenlunde konsekvent fået for lidt ud af sine it-investeringer," siger Peder Larsen til Computerworld.

Han fortæller, at han finder statsrevisorernes afsluttende bemærkning utrolig forsigtig, når de bruger formuleringen "ikke blevet mindre bekymrende."

"I virkeligheden kunne vi godt, hvis vi havde villet, svunget os op i et lidt højere toneleje. Men på den anden side er det også vigtigt for os, at det ikke ender med at hele politiet bliver sygemeldt," siger Peder Larsen med henvisning til de hårdt prøvede bornholmske politibetjente, der var de eneste, som nåede at bruge det skrottede Polsag.

I kølvandet på den test var de bornholmske betjente ifølge deres tillidsmand truet på trivslen på grund af it-systemets problemer.

Staten overvejer i øjeblikket et forlig eller en retssag med leverandøren CSC med henblik på at få den halve milliard kroner, som Polsag har kostet, tilbage i kassen.

Læs også:

Sådan kørte Polsag helt af sporet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.