Artikel top billede

Foto: Michelle Morales

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Nu, hvor de danske regioner begrænser antallet af EPJ-systemer, tegner der sig et klart billede på leverandørsiden. Læs her, hvilke leverandørerne der indtager tronen.

Læs også:

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

I disse år arbejder regionerne mod ét EPJ-landskab per region - et mål der gerne skal nås inden udgangen af 2013.

Et EPJ-landskab består af fem moduler - patientadministration, notat, medicin, booking samt svar og rekvisition.

Det vil sige, at alle sygehuse i de enkelte regioner skal have de samme fem moduler. Og når vi tager hul på 2014 vil der altså maksimalt være 25 moduler i Danmark, hvis regionerne når det fælles mål om ét EPJ-landskab per region.

Regionerne har på nuværende tidspunkt besluttet sig for, hvilke moduler de hver især ønsker at have i deres endelig EPJ-landskab.

Sådan fordeler det sig

Sammenholder vi de enkelte regioners EPJ-landskaber, ser vi, at flere moduler går igen på tværs af regionerne. For eksempel benytter både Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Nordjylland CSC's OPUS-modul til patientadministration.

Og netop CSC har sat sig på en stor del af det danske EPJ-område. Selskabet er eneste leverandør til Region Sjælland og leverer desuden henholdsvis tre og fire af modulerne i Region Hovedstaden og Region Nordjylland.

En anden stor spiller på EPJ-markedet er Logica, som leverer alle fem moduler til Region Syddanmark, når alle regionens sygehuse er koblet på det samme EPJ-landskab.

Region Midtjylland har valgt fire moduler fra Systematic og får det sidste fra Capgemini.

Også ACURE har sneget sig ind på EPJ-markedet. Dog leverer de kun et enkelt modul, nemlig medicinmodulet i Region Hovedstaden.

EPJ-markedets helt store konge bliver derfor CSC, mens de næste i tronfølgen er Logica og Systematic.

Den endelige fordeling mellem de fem EPJ-leverandører må vi dog vente på lidt endnu. Region Hovedstaden og Region Nordjylland har nemlig endnu ikke fastlagt sig på et endeligt bookingmodul.

Læs også:

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.