Artikel top billede

Foto: Michelle Morales

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Nu, hvor de danske regioner begrænser antallet af EPJ-systemer, tegner der sig et klart billede på leverandørsiden. Læs her, hvilke leverandørerne der indtager tronen.

Læs også:

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

I disse år arbejder regionerne mod ét EPJ-landskab per region - et mål der gerne skal nås inden udgangen af 2013.

Et EPJ-landskab består af fem moduler - patientadministration, notat, medicin, booking samt svar og rekvisition.

Det vil sige, at alle sygehuse i de enkelte regioner skal have de samme fem moduler. Og når vi tager hul på 2014 vil der altså maksimalt være 25 moduler i Danmark, hvis regionerne når det fælles mål om ét EPJ-landskab per region.

Regionerne har på nuværende tidspunkt besluttet sig for, hvilke moduler de hver især ønsker at have i deres endelig EPJ-landskab.

Sådan fordeler det sig

Sammenholder vi de enkelte regioners EPJ-landskaber, ser vi, at flere moduler går igen på tværs af regionerne. For eksempel benytter både Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Nordjylland CSC's OPUS-modul til patientadministration.

Og netop CSC har sat sig på en stor del af det danske EPJ-område. Selskabet er eneste leverandør til Region Sjælland og leverer desuden henholdsvis tre og fire af modulerne i Region Hovedstaden og Region Nordjylland.

En anden stor spiller på EPJ-markedet er Logica, som leverer alle fem moduler til Region Syddanmark, når alle regionens sygehuse er koblet på det samme EPJ-landskab.

Region Midtjylland har valgt fire moduler fra Systematic og får det sidste fra Capgemini.

Også ACURE har sneget sig ind på EPJ-markedet. Dog leverer de kun et enkelt modul, nemlig medicinmodulet i Region Hovedstaden.

EPJ-markedets helt store konge bliver derfor CSC, mens de næste i tronfølgen er Logica og Systematic.

Den endelige fordeling mellem de fem EPJ-leverandører må vi dog vente på lidt endnu. Region Hovedstaden og Region Nordjylland har nemlig endnu ikke fastlagt sig på et endeligt bookingmodul.

Læs også:

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere