Artikel top billede

Foto: Michelle Morales

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Nu, hvor de danske regioner begrænser antallet af EPJ-systemer, tegner der sig et klart billede på leverandørsiden. Læs her, hvilke leverandørerne der indtager tronen.

Læs også:

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

I disse år arbejder regionerne mod ét EPJ-landskab per region - et mål der gerne skal nås inden udgangen af 2013.

Et EPJ-landskab består af fem moduler - patientadministration, notat, medicin, booking samt svar og rekvisition.

Det vil sige, at alle sygehuse i de enkelte regioner skal have de samme fem moduler. Og når vi tager hul på 2014 vil der altså maksimalt være 25 moduler i Danmark, hvis regionerne når det fælles mål om ét EPJ-landskab per region.

Regionerne har på nuværende tidspunkt besluttet sig for, hvilke moduler de hver især ønsker at have i deres endelig EPJ-landskab.

Sådan fordeler det sig

Sammenholder vi de enkelte regioners EPJ-landskaber, ser vi, at flere moduler går igen på tværs af regionerne. For eksempel benytter både Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Nordjylland CSC's OPUS-modul til patientadministration.

Og netop CSC har sat sig på en stor del af det danske EPJ-område. Selskabet er eneste leverandør til Region Sjælland og leverer desuden henholdsvis tre og fire af modulerne i Region Hovedstaden og Region Nordjylland.

En anden stor spiller på EPJ-markedet er Logica, som leverer alle fem moduler til Region Syddanmark, når alle regionens sygehuse er koblet på det samme EPJ-landskab.

Region Midtjylland har valgt fire moduler fra Systematic og får det sidste fra Capgemini.

Også ACURE har sneget sig ind på EPJ-markedet. Dog leverer de kun et enkelt modul, nemlig medicinmodulet i Region Hovedstaden.

EPJ-markedets helt store konge bliver derfor CSC, mens de næste i tronfølgen er Logica og Systematic.

Den endelige fordeling mellem de fem EPJ-leverandører må vi dog vente på lidt endnu. Region Hovedstaden og Region Nordjylland har nemlig endnu ikke fastlagt sig på et endeligt bookingmodul.

Læs også:

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere