Artikel top billede

Dette land er verdens største kilde til DDoS-angreb

Både antallet af DDoS-angreb og deres intensitet er kraftigt stigende. Det er fra et bestemt land, de fleste angreb kommer.

Læs også:

Din firewall kan ikke stoppe DDoS-angreb

Computerworld News Service: Kina er ifølge Prolexic Technologies stadig det land i verden, der er kilde til flest distribuerede denial of service-angreb (DDoS).

Prolexics nyligt offentliggjorte kvartårlige rapport om DDoS-angreb konstaterer, at første kvartal 2012 var karakteriseret af ekstremt store mængder skadelig trafik mod virksomhedens kunder inden for financial services.

Sammenlignet med første kvartal 2011 forekom der i første kvartal i år 25 procent flere DDoS-angreb og 25 procent flere layer syv-angreb (applikationslaget), mens angrebenes varighed i gennemsnit er blevet kortere: 28,5 timer sammenlignet med 65 timer.

Prolexics sikkerhedsteam, Prolexic Security Engineering & Response Team eller PLXsert, stoppede i dette kvartal en større mængde angrebstrafik end i hele 2011.

"Vi regner med, at også andre vertikaler end financial services såsom spil og hasardspil vil få disse massive angrebsmængder at føle, i takt med at året skrider frem," siger Neal Quinn, der er vice president of operations hos Prolexic.

Angrebene stiger i intensitet

Prolexics rapport om DDoS-angreb viser, at angrebenes gennemsnitlige varighed stadig bliver kortere. I fjerde kvartal 2011 lå den gennemsnitlige varighed på 34 timer, mens den i første kvartal i år ligger på 28,5 timer.

Prolexic identificerede i løbet af fjerde kvartal 2011 mere end 168 billioner bit data og 14 milliarder pakker af skadelig trafik mod sine klienter i finansbranchen.

I første kvartal i år drejer det sig om 5.700 billioner bit data og 1,1 billioner skadelige pakker, der er blevet identificeret og stoppet.

"Ekspertisen blandt personalet hos Prolexics Security Operations Center og den uovertrufne kapacitet i vores cloud-baserede platform til netværksbeskyttelse minimerede effekten af disse store angreb mod deres mål," siger Quinn.

Der forekom stort set det samme antal angreb i løbet af første kvartal i år som i fjerde kvartal 2011.

I årets første kvartal steg antallet af layer syv-angreb med seks procent, mens en større andel af DDoS-angrebene kom fra USA og Rusland end tidligere.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Din firewall kan ikke stoppe DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere