Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple kritiseres for at bremse IPv6

Apple er kommet under beskydning for at have fjernet understøttelsen af IPv6 i Apple-produkt.

Læs også:

Protokol-ekspert: Sådan bliver du klar til IPv6

Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Computerworld News Service: Apple er under en konference blevet kritiseret for at fjerne sin understøttelse af den næste generation af internetprotokollen, IPv6.

Flere oplæg ved North American IPv6 Summit i Denver i sidste uge gav udtryk for irritation over, at Apples AirPort Utility i den seneste version, 6.0, ikke længere er kompatibel med IPv6. Den foregående version, 5.6, udnyttede som standard IPv6.

For eksempel opfordrer Comcast de af sine abonnenter, der er interesserede i at anvende IPv6, til at undlade at opgradere til AirPort Utility 6.0, hvis de bruger styresystemet OS X Lion, på grund af inkompatibilitet med IPv6.

"Apple har fjernet muligheden for uden videre at understøtte IPv6 fra AirPort Utility," siger John Brzozowski, der er chefarkitekt for IPv6 og distinguished engineer hos Comcast.

"Det er lidt bekymrende. Vi havde håbet på at se mere i stedet for mindre understøttelse af IPv6 fra leverandørerne."

Apples AirPort Utility 6.0 udkom i januar og gør det muligt for brugerne at opsætte og administrere Wi-Fi-netværk. Da version 6.0 ikke understøtter IPv6, bør brugerne installere den ældre version 5.6, hvis de har brug for at køre IPv6.

Comcast giver nu kun Apples AirPort Utility en begrænset anbefaling til brug sammen med sin IPv6-service til private.

Derimod får adskillige routere med IPv6-funktionalitet fra D-Link, Cisco og Netgear en fuld anbefaling.

Comcast er den første amerikanske internetudbyder til at tilbyde private en IPv6-service, som vil blive officielt lanceret senere på måneden.

På nuværende tidspunkt prøvekører Comcast denne service i kun to byer i USA. Servicen gør det muligt for hjemmeabonnenter med routere med IPv6-funktionalitet at understøtte IPv6 på enhver enhed forbundet til internettet.

Svært at få hul igennem med IPv6

Netværksprodukter til hjemmet har generelt været langsomme til at tage IPv6 til sig.

Hjemmeroutere har været et af de områder, der har bremset IPv6-udbredelsen," siger Timothy Winters, der er senior manager på InterOperability Laboratory ved University of New Hampshire.

Her kører man i denne uge en større interoperabilitets-test af netværksudstyr til private.

For at bestå testen skal en hjemmerouter for eksempel have IPv6 slået til som standard.

Indtil videre har laboratoriet godkendt seks hjemmeroutere, der har bestået testen med 100 procent interoperabilitet. Det drejer sig om modeller fra Cisco, Actiontec, Broadcom, D-Link og Lantiq. Ingen af Apples produkter har således klaret testen fejlfrit.

Leverandører af netværksudstyr til private såsom Cisco og D-Link er i gang med at tilføje IPv6-understøttelse over hele linjen, og det ser ud til, at Apple er den eneste leverandør, der i stedet fjerner denne understøttelse.

I takt med at internettet går over til at bruge IPv6, er det afgørende, at også netværksudstyr som hjemmeroutere bliver opgraderet.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Protokol-ekspert: Sådan bliver du klar til IPv6

Sådan får du styr på de nye IP-adresser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.