Artikel top billede

Her er alle erhvervs-funktionerne i Windows 8

Med Windows 8 bliver det blandt andet muligt at køre images af virksomhedens desktoppe på medarbejderes private pc'er. Få overblikket her.

Læs også:

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om

Computerworld News Service: Windows 8 Enterprise bliver den eneste ud af de i alt tre pc-udgaver af Microsofts kommende styresystem, der udelukkende målrettes erhvervslivet.

Nu har selskabet fremlagt de funktioner, der får denne udgave til at skille sig ud.

Windows 8 Enterprise bliver kun tilgængelig for virksomheder, der har underskrevet en Software Assurance-aftale med Microsoft.

Det er et slags vedligeholdelsesabonnement, der giver en virksomhed mulighed for at opgradere til nye versioner af et specifikt produkt.

Software Assurance koster typisk fra 23 til 29 procent af licensen for et desktopprodukt for hvert år med dækning.

I et blogindlæg i onsdags fremlægger Erwin Visser, der er senior director for Windows, de funktioner, der kun bliver at finde i Windows 8 Enterprise, heriblandt den nye Windows to Go, som gør det muligt for it-afdelingen at brænde et image af en erhvervsdesktop, som derefter kan køre fra en USB-nøgle.

Sådan fungerer Windows to Go

Windows to Go, som Microsoft løftede sløret for i september, kan køres på pc'er eller andre enheder med Windows 7 eller Windows 8.

Microsoft beskriver denne funktion som en sikker måde for fjern-medarbejdere at få adgang til virksomhedens ressourcer via personlige eller delte enheder.

Det er også en mulig løsning på det problem, at folk i kraft af den såkaldte bring your own device-tendens i stigende grad forbinder til virksomhedens netværk via deres private maskiner, som måske er mindre sikre og har en større risiko for at være inficerede med malware.

Sidste efterår afviste Microsoft at oplyse, om Windows to Go ville blive en særligt forretningsorienteret funktion, og om den ville koste ekstra.

Men nu forklarer Visser, at Windows to Go og adskillige andre af de funktioner, han fremlægger i blogindlægget, "kun bliver tilgængelige for Windows 8 Enterprise-kunder."

Hvad koster det?

Han forklarer også, at der er behov for at tegne, hvad han kalder "en ny companion device-licens," hvis medarbejdere tager private enheder med arbejde for at bruge dem ved hjælp af Windows to Go.

Microsoft har endnu ikke fastsat prisen på denne companion device-licens, oplyser Paul DeGroot, der er stifter af Pica Communications og ekspert i at dechifrere Microsofts komplekse og ofte svært gennemskuelige licensregler.

Flere nye funktioner

Af andre funktioner, der kun bliver tilgængelige i Windows 8 Enterprise, beskriver Visser for eksempel DirectAccess.

Den funktion gør det muligt for medarbejdere at få adgang til virksomhedens ressourcer uden brug af virtuelt privat netværk (VPN), samt muligheden for lokal udrulning af virksomhedens egne Metro-apps.

Dermed får administratorerne bedre kontrol over, hvad der foregår på medarbejdernes enheder, ligesom det også fjerner behovet for at forbinde til den forbrugerorienterede Windows Store.

Adskillige af de funktioner, som beskrives af Visser, heriblandt DirectAccess, AppLocker og BranchCache, er ikke nye men blot opdaterede versioner til Windows 8.

Windows 8 Pro

Flere funktioner, der tidligere kun var tilgængelige i erhvervsudgaver af Windows, vil nu blive del af Windows 8 Pro.

Det drejer sig blandt andet om BitLocker og BitLocker to Go, der giver mulighed for fuld diskkryptering.

Windows 8 Enterprise er grundlæggende Windows 8 Pro med tilføjelsen af adskillige eksklusive funktioner særligt målrettet it-miljøet i store virksomheder.

Windows 8 Pro er en mere funktionsrig udgave af den almindelige forbrugerudgave, som ganske enkelt kommer til at hedde Windows 8.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere