Artikel top billede

Stor mangel på kloge it-folk inden for nyt vækst-område

Erhvervslivet mangler kompetencer inden for et af de hurtigst voksende it-områder i disse år.

Læs også:

Derfor handler big data ikke kun om mega-analyser

Computerworld News Service: De store virksomheders it-afdelinger har på grund af en mangel på kompetencer i markedet svært ved at høste de fordele, som big data kan give, vurderer analysedirektør hos IDC, Susan Feldman.

Ved en rundbordsdiskussion i sidste uge arrangeret af Autonomy, forklarede Feldman, hvordan kompleksiteten af teknologien inden for big data kræver avancerede kompetencer, der er ret sjældne blandt it-folket.

"Der eksisterer ikke ret mange med høje kompetencer inden for disse nye teknologier. Hvordan skal erhvervslivet kunne ansætte folk, hvis de ikke findes?" spørger Feldman retorisk.

Der findes værktøjer

Den mest udbredte teknologi, der anvendes af virksomheder til analyse af hundreder af terabytes eller endda petabytes af ustrukturerede data, er et open source-værktøj ved navn Hadoop.

Hadoop bruger en proces, der kaldes parallelprogrammering, som gør det muligt at dele en analyseopgave op, så den kan afvikles på hundredvis af servere, der samtidigt tygger sig igennem hver deres del af den store mængde data.

Alle dataene gemmes i et filsystem ved navn Hadoop distributed file system (HDFS), der fungerer som et fladt filsystem, der kan spredes over mange servere.

Der er dog enighed i branchen om, at Hadoop er et ekstremt komplekst system at mestre, og at det kræver høje udviklerkompetencer. Løsningen mangler også standarder og et effektivt økosystem.

"Der er meget få Hadoop-eksperter i omløb, og alle de eksisterende værktøjer er ganske ringe. Så ikke alene mangler der Hadoop-eksperter, men der mangler eksperter, der ved, hvordan man administrerer et Hadoop-filsystem ved hjælp af dårlige værktøjer," siger Feldman.

Leverandører må hjælpe

Feldman opfordrer selskaber såsom Autonomy, EMC, Teradata og IBM til at forbedre de eksisterende værktøjer for at afhjælpe denne mangel på kompetencer.

"Hvis leverandørerne kunne levere ekspertisen, hvis de kunne holde softwaren opdateret, så ville det lette byrden for de store virksomheders it-afdelinger," vurderer hun.

"Det er en meget svær opgave at integrere alle brikkerne inden for big data til en velskabt arkitektur, så alting kan interagere med alt andet. De fleste, der arbejder med den slags, ville sandsynligvis med glæde ansætte 10 ekstra medarbejdere, men de findes bare ikke."

IDC's prognose lyder på en årlig vækst på 39,4 procent i omsætningen fra hardware, software og services inden for big data mellem 2010 og 2015.

Den prognose tager dog ikke hensyn til open source-løsningerne, der ellers udgør en anseelig andel af anvendelsen hos de store virksomheder, men er besværlig at måle.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor handler big data ikke kun om mega-analyser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.