Artikel top billede

Så meget tjener Apple - fordobler kæmpe-overskud

Apple fordobler sit i forvejen enorme overskud. Se her, hvad Apple især tjener kassen på.

Computerworld News Service: Lanceringen af den seneste iPad og fortsat stærke salgstal for iPhone og Mac har hjulpet Apple til næsten at fordoble sit overskud i andet kvartal af selskabets regnskabsår.

Tirsdag offentliggjorde Apple et nettoresultat på 65,3 milliarder kroner af en omsætning på 220,8 milliarder kroner for kvartalet, der sluttede 31. marts 2012.

Det er forøgelser på henholdsvis 94 og 59 procent i forhold til andet kvartal i regnskabsåret 2011.

Apples overskud kan omsættes til en indtjening på 69,28 kroner per aktie, der skal sammenlignes med 36,04 kroner per aktie sidste år.

Analytikerne regnede med en indtjening per aktie i dette kvartal på 56,64 kroner.

Omsætningen blev styrket af lanceringen af den nye iPad, der kom på markedet 16. marts.

Apple solgte 11,8 millioner tablets i regnskabsårets andet kvartal, hvilket udgør en stigning på 151 procent i forhold til samme periode sidste år.

Både iPhone og Mac solgte også godt, faktisk satte salgstallene rekord i dette kvartal.

Selskabet solgte 35,1 millioner iPhones i regnskabsårets andet kvartal, hvilket udgør en stigning på 88 procent i forhold til samme periode sidste år. Mac-salget steg syv procent i forhold til samme periode sidste år til fire millioner solgte enheder i dette kvartal.

Antallet af solgte iPods falder dog fortsat. Apple solgte i dette kvartal 7,7 millioner medieafspillere, hvilket udgør et fald på 15 procent i forhold til andet kvartal i regnskabsåret 2011.

Læs også: iPad 3: Derfor gider [b]Apple ikke være innovativ.[/b]

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.